Euro fără surprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rooney a fost eliminat în meciul din Muntenegru
Rooney a fost eliminat în meciul din Muntenegru

Cu două etape rămase până la finalul preliminariilor, tabloul naţionalelor calificate la Europeanul de anul viitor prinde contur. La cum arată clasamentele, sunt şanse mari ca favoritele iniţiale ale celor nouă grupe să se califice in corpore de pe primele poziţii.

Până acum, Germania, Italia şi Spania au triumfat matematic în seriile lor, în timp ce Olanda o va face în proporţie de 99% (batavii sunt deja calificaţi la Euro, de pe primul loc sau în calitate de ocupantă a locului secund cu cel mai bun punctaj). Cu cel puţin un egal mâine în deplasarea din Muntenegru, Anglia îşi va rezerva şi ea biletele pentru turneul final din Ucraina şi Polonia.

De asemenea, dacă nu vor pierde în deplasările din Slovacia, respectiv Grecia, Rusia şi Croaţia vor înclina în favoarea lor lupta pentru calificare. Marţi, alte două forţe europene, Portugalia şi Franţa, vor porni cu prima şansă în duelurile cu Danemarca şi Bosnia. Dacă vor rata accesul la Euro de pe primul loc, danezii sunt în cărţi pentru calificarea directă de pe locul secund, într-o confruntare indirectă cu alţi nordici, sudezii.

Aşadar, prezenţele-surpriză la Euro 2012 ar putea veni doar din cele patru „duble" de baraj programate în noiembrie.

Deja calificate:
Germania, Spania, Italia, Olanda

Se pot califica mâine:
Rusia, Croaţia, Anglia

Se pot califica marţi:
Portugalia, Franţa

Ocupanta locului doi cu cel mai bun punctaj:
Suedia sau Danemarca

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite