„Eu sunt şeful la Dinamo!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, în urma remizei cu Pandurii, 2-2, Cornel Dinu a criticat strategia de joc, antrenorul „câinilor“ a explicat cine ia deciziile în „Ştefan cel Mare“. „Fălcosul“ critică arbitrajul şi regretă că formaţia sa a ratat şansa de a se apropia de podium în urma rezultatelor din această rundă.

Dinamo a început returul cu o victorie pe terenul Sportului, fără gol primit, lăsând impresia că, dacă atacul nu mai e ce a fost, măcar problemele din apărare s-au rezolvat. Fals! Vineri seară, ezitările fundaşilor i-au provocat din nou o criză de nervi lui Andone. La rândul său, tehnicianul de 50 de ani a devenit ţinta criticilor, cele mai vehemente venind din partea administratorului delegat al „câinilor", Cornel Dinu.

„Nu comentez ce spune Dinu", a fost reacţia lui Ioan Andone pentru „Adevărul". Totuşi, antrenorul roş-albilor le-a transmis un mesaj celor care se îndoiesc de autoritatea sa. „Aici, eu sunt şeful! Conducerea mi-a dat mână liberă să iau toate deciziile. Şefii au încredere în mine. Jucătorii de mine ascultă, asta să fie clar!", a dat asigurări „Fălcosul".

Cantonament doar înainte de derby-uri

Ando a precizat că le permite elevilor săi un program mai lejer după ce i-a ţinut 28 de zile în cantonamentul de iarnă, din Antalya. „Când am ţinut jucătorii atâtea zile în Turcia, cum era? Nu au stat mult?", s-a întrebat, retoric, antrenorul.

„Eu i-am lăsat pe băieţi acasă înainte de meciul cu Pandurii şi o să-i mai las! Tot eu decid asta", a continuat Andone. În acest retur, „câinii" au revoluţionat programul de cantonament. „Fălcosul" intenţionează să le permită elevilor săi să doarmă acasă în noaptea ce precede partidelor de o intensitate redusă.

„Simulare, nu penalty la Voiculeţ"

Lui Andone nu-i trecuse nici ieri amărăciunea pricinuită de arbitrajul lui Adrian Comănescu din jocul cu Pandurii. „Penalty-ul la Voiculeţ a fost acordat foarte uşor. Acolo a fost simulare. 9 arbitri din 10 nu ar fi dictat lovitură de la 11 metri! Dacă arbitrii ne-ar fi lăsat să câştigăm cu Pandurii, la ce rezultate au fost runda asta, acum eram acolo, sus!", a adăugat tehnicianul roş-albilor.

"Contra Pandurilor, Dinamo nu a contat nici măcar prin posesie. S-a retras inexplicabil ca să apere rezultatul, lucru nepermis pentru o echipă cu pretenţiile noastre."
Cornel Dinu
administrator
delegat Dinamo


"Se apucă să comenteze toţi cei care se vor antrenori, dar ei nu ştiu nimic de ei, nu au făcut nimic."
Ioan Andone
antrenor Dinamo

„Câinii" au pierdut 50% din punctele de pe teren propriu

În loc să îmbrace rolul de talisman pentru jucătorii lui Dinamo, arena din „Ştefan cel Mare" tinde să devină spaţiul „întunecat" al „câinilor".
Motivul? Un calcul simplu arată că roş-albii au pierdut pe teren propriu, în ultimele două sezoane, 50 la sută din punctele pe care
le-ar fi putut acumula! Astfel, nu e de mirare că Dinamo nu reuşeşte să urce în Liga I mai sus de locurile 5-6. Ioan Andone este de acord că o echipă cu pretenţii ar trebui să se impună în jocurile de acasă.

Ando explică

„Sfatul meu este să faceţi un calcul să vedeţi câte puncte au acumulat pe teren propriu echipele care au luat titlul în ultimii ani! Multe, vă spun eu! Un campionat se câştigă învingând acasă. Nu doar echipele mici, mă refer şi în derby-uri", a afirmat „Fălcosul". Fosta glorie a dinamoviştilor, Ionel Augustin, are o explicaţie pentru mersul împiedicat al „câinilor", la meciurile din „Ştefan cel Mare".

„Jucătorii evoluează superficial. Se gândesc că, în cele din urmă vor câştiga! Dar cea mai mare cauză este că nu există coeziune în vestiar. S-au creat bisericuţe, sunt bârfe şi de asta se pierd atâtea puncte acasă. Plus că nici fanii nu au fost mereu alături de echipă. Dar Dinamo nu a pierdut puncte importante doar în ultimii doi ani, ci de vreo trei, patru ani încoace", a tunat „Oneaţă".

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite