Etapă de despărţiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga I îşi consumă astăzi epilogul, la capătul căruia mai mulţi jucători, antrenori şi oficiali vor părăsi echipele la care activează. Petre Marin şi Alex Ioniţă vor bifa ultimele meciuri la Steaua, respectiv Rapid.Dintre primele şase clasate doar CFR Cluj are o situaţie stabilă. În rest, se anunţă schimbări la toate nivelurile la formaţiile care aveau drept obiectiv câştigarea titlului.

Astăzi se joacă ultima etapă din ediţia cu numărul 92 a Ligii I. Pe lângă miza locului trei şi a stabilirii ultimelor două echipe retrogradate, runda finală va fi una emoţionantă, dar şi una care va marca startul unui nou început pentru multe cluburi.

CFR CLUJ

Campionii se pregătesc deja de viitoarea stagiune, Arpad Paszkany urmând să pună la bătaie un buget de opt milioane de euro pentru transferuri. Brazilianul Cassio (Uniao Leiria) poate fi prima achiziţie a ardelenilor.

UNIREA URZICENI

Ialomiţenii ar putea rămâne fără Mihai Stoica după meciul de azi cu Poli Iaşi. Meme este curtat intens de FC Vaslui! Dacă viitorul managerului general este incert, în schimb, plecarea unor fotbalişti precum Brandan, Galamaz şi Bilaşco este sigură. Prin vânzarea lor, patronul Dumitru Bucşaru doreşte să facă rost de bani.

FC TIMIŞOARA

Răzvan Cociş va juca ultimul său meci în Banat, după care se va transfera la Al-Nasr Riad, sub comanda lui Walter Zenga. Bănăţenii pot rămâne şi fără veteranul Cosmin Contra (35 de ani), căruia nu i s-a propus încă prelungirea contractului. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău şi-a anunţat şi el plecarea, după ce Timişoara a ratat titlul, dar şi locul doi, însă patronul Marian Iancu încearcă să-l facă să se răzgândească.

FC VASLUI

Marius Lăcătuş ar putea demisiona după finala Cupei, care va avea loc miercuri, el urmând să se stabilească definitiv în Spania, la Oviedo. „N-are decât să plece, dar numai după ce câştigă Cupa României", a comentat Adrian Porumboiu.

STEAUA

Căpitanul Petre Marin (37 de ani) va juca ultimul său meci pentru echipa din Ghencea, unde este legitimat încă din vara lui 2004. „Jair", care va bifa meciul cu numărul 449 în Liga I, nu are de gând să se retragă, el urmând să plece, cel mai probabil, la Unirea Urziceni.

DINAMO

Meciul de la Vaslui va fi ultimul în tricoul lui Dinamo pentru Gabi Boştină (33 de ani), însă şi Claudiu Niculescu (34 de ani) s-ar putea retrage în vară. „Câinii" încearcă să rezolve şi problema antrenorului din viitorul sezon, vizaţi fiind Ioan Andone şi Cristiano Bergodi.

OŢELUL GALAŢI

Pentru a putea supravieţui în noul sezon, gălăţenii vor încerca să vândă câţiva jucători în această vară. Gabi Giurgiu şi Cornel Râpă au cele mai multe oferte.

RAPID

Alex Ioniţă va juca azi ultimul său meci în Giuleşti, înainte de a ajunge la FC Köln. Rapid se va despărţi foarte probabil şi de Adrian Iencsi (35 de ani), unul dintre jucătorii emblematici ai clubului, aflat la final de contract.

FC BRAŞOV

Formaţia ardeleană s-ar putea destrăma după partida de azi, din cauza problemelor financiare acute pe care le traversează patronul Ioan Neculaie. Preşedintele Dinu „Vamă" ar putea părăsi corabia, însoţit de antrenorul Viorel Moldovan şi de majoritatea jucătorilor.

GAZ METAN MEDIAŞ

Meciul cu Astra va fi ultimul pentru brazilianul Eric de Oliveira, care este curtat insistent de granzii campionatului.

GLORIA BISTRIŢA

Partida din Giuleşti va fi ultima pentru Jean Pădureanu, care se va retrage, după 46 de ani în care a condus clubul bistriţean, dar şi pentru Cristi Coroian, ajuns la 37 de ani şi 355 de meciuri în Liga I. Nici golgheterul Ribeiro Moraes n-are prea multe şanse să joace la Gloria şi în sezonul următor.

INTERNAŢIONAL

Argeşenii îşi fac deja strategia pentru viitorul sezon. „Domnul Lazăr va negocia cu cei de la CFR Cluj pentru Viera şi Kone. Avem mare nevoie de ei", a spus antrenorul Ionuţ Badea. Tânărul tehnician este dorit la Dinamo.

ASTRA PLOIEŞTI

Prahovenii se vor despărţi aproape sigur de „Magiun" Barbu, deşi tehnicianul i-a salvat de la retrogradare. Căpitanul Gheorghe Rohat (35 de ani), aflat la final de contract, ar putea pleca şi el.

UNIV. CRAIOVA

Praful s‑ar putea alege de echipa-fanion a Olteniei dacă elevii lui Laurenţiu Reghecampf nu se vor salva de la retrogradare.

PANDURII TÂRGU-JIU

Marin Condescu speră să poată profita de eventualele probleme de licenţiere ale celorlalţi pentru a rămâne în Liga I. „Dacă retrogradăm, atunci toţi jucătorii care nu finalizează contractul cu noi vor evolua în liga a V-a, la Pandurii III", a spus Condescu.

POLI IAŞI

Ieşenii par să se fi resemnat deja cu gândul reîntoarcerii, după şase ani, în eşalonul secund. „N-am demonstrat că merităm să ne salvăm", a declarat primarul Gheorghe Nichita.

CEAHLĂUL

La fel ca şi în 2007, când au profitat de faptul că Delta Tulcea n-a obţinut licenţa pentru Liga I, nemţenii ar fi putut rămâne în primul eşalon, în cazul în care FC Snagov s-ar fi clasat pe unul dintre locurile promovabile. Meciul cu Dinamo va fi ultimul pentru antrenorul Zoran Filipovici.

UNIREA ALBA IULIA

Ardelenii sunt retrogradaţi, iar partida cu Pandurii va fi ultima în Liga I pentru portarul Gabriel Rotaru (39 de ani), cel mai vârstnic jucător al sezonului.

Reperele viitorului sezon

- 15 iulie - Ocupanta locului şase debutează în Liga Europa.
- 27 iulie - Unirea Urziceni joacă în turul III preliminar al Ligii
Campionilor.
- 14 septembrie - CFR Cluj îşi începe aventura în grupele Ligii Campionilor.
- 22 septembrie - Echipele din eşalonul de elită intră în Cupa României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite