Eşec şi speranţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul (în albastru) s-a luptat admirabil cu Iliev
Raul (în albastru) s-a luptat admirabil cu Iliev

Steaua a fost învinsă de Schalke, însă rămâne în cărţile calificării,

E greu să faci pe curajosul când în faţa ta se află semifinalista ediţiei trecute a Ligii Campionilor. Poate şi de aceea, Schalke a înghesuit Steaua în prima jumătate încă de la fluierul de start, iar nemţii s-au încălzit un pic prin şuturile lui Huntelaar şi Raul, scoase cu emoţii mari de Tătăruşanu, total nesigur aseară.

Dominarea echipei lui Stevens s-a reflectat şi în caseta tehnică. Primul gol al serii, marcat de Papadopoulos, a venit la o lovitură de colţ, a 12-a executată de nemţi în doar 25 de minute. N-a urmat însă umilinţa, asta şi pentru că roş-albaştrii s-au trezit rapid. La doar şapte minute distanţă, Tănase şi Brandan au inventat o combinaţie finalizată cu pasa ultimului pentru Rusescu, iar Raul al nostru şi-a sărutat aidoma tizului verigheta după ce a catapultat mingea în plasă.

Ţinem cu Schalke în ultima etapă

După pauză, nemţii au găsit în fostul galactic, Raul, omul potrivit să restabilească normalitatea, spaniolul punctând în minutul 57 după o dublă gafă a lui Latovlevici. În ciuda înfrângerii, situaţia Stelei nu s-a schimbat prea mult, asta datorită victoriei lui AEK împotriva celor de la Maccabi. În ultima etapă, roş-albaştrii trebuie să învingă acasă pe Larnaca, iar Schalke să nu piardă la Haifa pentru ca Steaua să meargă în primăvara europeană. 

Mihai Costea, pus la zid

Patronul roş-albaştrilor trebuia să facă deplasarea la Gelsenkirchen, chiar în ziua partidei. El urma să meargă în Germania la bordul unei aeronave puse la dispoziţie, gratis, de Ioan Niculae. Cum patronul Astrei s-a răzgândit şi i-a cerut bani, Becali n-a mai ajuns la meci. După partidă, a comentat prestaţia roş-albaştrilor. „Era clar că apărarea va ceda la cum a început meciul. După 11 cornere, la al 12-lea au bătut pe colţul scurt şi ne-au destabilizat. Per ansamblu, echipa a avut atitudine, în defensivă s-a stat foarte bine, dar s-a văzut emoţia şi teama la noi", a spus Gigi Becali.

Ca de obicei, patronul a vorbit despre jucătorii săi. „Rusescu a confirmat, şi-a câştigat locul în echipă. În iarnă însă, o să aduc doi atacanţi, fiindcă nu putem sta în Mihai Costea. Lui îi e frică de meciurile mari. Dacă nu-şi învinge teama, nu o să ajungă fotbalist", a afirmat latifundiarul.

Schalke 04  2
Unnerstall - Hoger, Papadopoulos,
Matip, Fuchs - Baumjohann (Draxler 65), Jones, Holtby (Moritz 78), Jurado - Raul, Huntelaar (Marica 83). Antrenor: Huub Stevens
Steaua 1
Tătăruşanu - Martinovici, Iliev, Geraldo, Latovlevici (Prepeliţă 67) - Bourceanu,
Bicfalvi, Brandan  - M. Costea (I. Roşu 88), Rusescu (Nikolici 69), Tănase. Antrenor:  Ilie Stan
Goluri: Papadopoulos 25, Raul 57 /
Rusescu 33
Stadion „Veltins Arena": 54.000
Arbitru: Antonio Lahoz (Spania)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite