Eroii Stelei, operaţi pe cord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emeric Ienei a condus Steaua de pe bancă la finala CCE din 1986 si Helmuth Duckadam a apărat patru penalty-uri în acel meci
Emeric Ienei a condus Steaua de pe bancă la finala CCE din 1986 si Helmuth Duckadam a apărat patru penalty-uri în acel meci

Emeric Ienei a fost supus ieri unei intervenţii chirurgicale la Cluj, iar astăzi e rândul lui Helmuth Duckadam să intre în sala de operaţie.

O echipă de specialişti de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu", condusă de chirurgul cardiolog Adrian Molnar, a realizat ieri intervenţia chirurgicală prin care fostului selecţioner Emeric Ienei (75 de ani)  i-au fost înlocuite două artere coronariene cu vene prelevate de la picior şi i-au fost montate patru bypassuri.

Intervenţia chirurgicală, care a durat mai bine de şapte ore, a fost un succes, dar reputatul om de fotbal va mai petrece câteva zile în spital. Ienei fusese diagnosticat cu cardiopatie ischemică - suferinţă a muşchiului cardiac produsă de îngustarea sau blocarea arterelor coronare, ca urmare a depunerii de colesterol pe peretele interior al arterelor. 

„Am ajutat şi eu la demararea bună a lucrurilor, pentru că ne-a sunat fiica dânsului, Cristina, şi am dat şi eu nişte telefoane. Am vorbit cu medicii de acolo, este stabil", a spus preşedintele celor de la CFR Cluj, Iuliu Mureşan, de profesie medic.

Duckadam are insuficienţă arterială

După nea Imi, azi e rândul lui Helmuth Duckadam (53 de ani) să fie operat, însă la Bucureşti.„Eroul de la Sevilla" este internat la ora actuală la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, el urmând a fi operat astăzi pe cord de către medicul Şerban Brădişteanu. Diagnosticul pus de medici în cazul Duckadam este insuficienţă arterială acută la braţul drept, ceea ce înseamnă că un segment al arterei este înfundat, iar sângele nu mai circulă aşa cum ar trebui, în această zonă formându-se cheaguri care presează asupra vaselor.

Din păcate, există riscul ca în orice moment un cheag să se desprindă şi să se îndrepte către inimă, spun specialiştii. Acum două săptămâni, Duckadam a fost pentru câteva zile în Spitalul Militar Central din Bucureşti pentru mai multe investigaţii, după ce recent la Constanţa a suferit o intervenţie chirurgicală minoră, cauzată de o ischemie la nivelul antebraţului drept. În 2009, fostul portar al Stelei a mai suferit o operaţie de înlocuire a unui vas de sânge la mâna dreaptă.

Tănase şi Rusescu sunt apţi de joc

Tehnicianul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, susţine că roş-albaştrii nu iau în calcul decât victoria în derby-ul de astăzi cu Rapid. „Ne interesează cele trei puncte ca să ne îndepărtăm de celelalte echipe. Steaua - Rapid este un meci important, între două echipe din Bucureşti. Cred că vom avea parte de un meci frumos. Tănase şi Rusescu se antrenează normal şi sperăm să fie apţi la ora jocului", a spus Reghecampf.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite