Eroare pe site-ul oficial al FC Steaua: Dinamo Kiev, câştigătoarea Cupei UEFA în 1986

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa din 1987 care a câştigat Supercupa  Europei la Monte Carlo
Echipa din 1987 care a câştigat Supercupa Europei la Monte Carlo

Site-ul oficial al echipei Steaua Bucureşti, steauafc.com, anunţă într-un material publicat sub titlul "25 de ani de la Super Cupa Europei", că adversara grupării bucureştene, Dinamo Kiev, în meciul disputat la Monaco, a câştigat în sezonul 1985/1986 Cupa UEFA, deşi aceasta a cucerit Cupa Cupelor.

"FC Steaua sărbătoreşte astăzi, 24 februarie, 25 de ani de la câştigarea Super Cupei Europei, cucerită în urma victoriei cu 1-0 în faţa câştigătoarei Cupei UEFA din 1986, Dinamo Kiev. Reuşita roş-albaştrilor, care erau deţinătorii Cupei Campionilor Europeni la acea vreme, i-a aparţinut lui Gheorghe Hagi, care a înscris în minutul 44, din lovitură liberă. Clubul nostru le mulţumeşte din nou acelor jucători extraordinari care au adus cele mai importante trofee din fotbalul european în vitrina Stelei", se arată în materialul publicat pe site-ul Stelei. Dinamo Kiev, pe atunci participantă în campionatul URSS-ului, a câştigat Cupa Cupelor în sezonul 1985/1986, după ce a dispus în finala disputată pe Stade Gerland din Lyon de gruparea spaniolă Atletico Madrid, cu scorul de 3-0, prin reuşitele lui Zavarov '4, Blohin '85 şi Ievtuşenko '87.

Cupa UEFA în acel sezon a fost cucerită de Real Madrid, care a dispus cu scorul general de 5-3 de FC Koln (5-1 în Spania şi 0-2 în Germania).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite