Englezii l-au educat pe Ilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul Ilie Dumitrescu are o afinitate deosebită pentru ţara în care a jucat la Tottenham şi la West Ham. Meciul cu Liverpool are o însemnătate aparte pentru antrenorul Stelei. Fost jucător în Anglia, Dumitrescu nu se sperie de numele celor de la Liverpool.

Tehnicianul roş-albaştrilor, Ilie Dumitrescu, nu consideră că ar fi un capăt de ţară dacă echipa sa va pierde la Liverpool. „Deocamdată nu m-am decis în privinţa primului unsprezece, însă, indiferent de cine va juca, trebuie ca noi să ne impunem planul tactic şi să încercăm să ne subordonăm adversarul. Totuşi, nu e nicio tragedie dacă vom pierde", a spus antrenorul din Ghencea. Ilie Dumitrescu revine de fiecare dată cu plăcere în Anglia, ţară în care a evoluat pentru două echipe londoneze, Tottenham Hotspur (1994-95) şi West Ham United (1995-96).

„Acea perioadă a fost cea mai frumoasă din viaţa mea. Atât la Tottenham, cât şi la West Ham. Dar la prima echipă a fost ceva de vis din toate punctele de vedere. De la organizare, atmosferă, fani. Păcat că n-am avut acea educaţie profesională care să mă ajute să accept indicaţiile antrenorului Gerry Francis. Nu am comunicat bine cu el şi de acolo a pornit ruptura", ne-a povestit Ilie Dumitrescu. El a rămas însă cu adevărat impresionat de capitala Regatului Unit: „Londra este un oraş aparte pentru mine, unul care mi-a schimbat viaţa. Chiar dacă acum nu mai ajung atât de des acolo, mi-au rămas mulţi prieteni cu care vorbesc la telefon sau corespondez pe email în timpul anului. Aş putea să vorbesc o zi întreagă numai despre Anglia. De la stilul arhitectural la muzee, punctualitate, absolut tot ce se întâmpla acolo mă fascina".

A primit un BMW de la Alan Sugar

Ilie Dumitrescu, la plimbare, pe străzile londoneze

image

Fostul atacant a rememorat şi câteva amănunte inedite legate de momentul semnării contractului cu Tottenham. „Eu aveam la mine o hârtiuţă cu nişte cifre, aveau şi domnii de acolo hârtiuţa lor şi mare mi-a fost mirarea când am descoperit că, în final, cifrele au corespuns aproape perfect, cu un penny mai mult sau mai puţin. Alan Sugar, proprietarul clubului la acea vreme, acţionar la Hewlett - Packard, m-a surprins cu un cadou de bun-venit cu adevărat neaşteptat: un BMW. Oricum, am rămas uluit de toate condiţiile oferite, am găsit până şi frigiderul plin cu mâncare", ne-a povestit tehnicianul.

Antrenorul ştie de ce n-a reuşit să se impună în Premier League. „Eu venisem din postura de golgheter al campionatului românesc, plus că jucasem foarte bine la Cupa Mondială din '94, dar nu ştiam să fac faţă rigorilor defensive. Asta mi-a lipsit mie atunci. A fost partea negativă din cariera mea. Recunosc că am şi greşit mult. Îmi pare rău, pentru că în Anglia era un campionat care mi se potrivea foarte bine. Acolo eşti apreciat dacă te pricepi să te descurci pe spaţii mici şi dacă ai viteză", a conchis Dumitrescu.

Prins cu nevasta unui vecin

Ilie Dumitrescu nu are numai amintiri plăcute legate de Regatul Unit. Tehnicianul a fost surprins de paparazzi pe vremea când evolua în Anglia, în maşină, în compania soţiei unui poliţist, vecin de-al său. „Nu m-a afectat acel episod, pentru că n-am făcut nimic. Nici nu a fost vorba de vreun scandal. Paparazzii m-au surprins cu cineva din cartier şi asta a fost tot, dar nimic important", a explicat, ulterior, Dumitrescu.

"Eu sunt foarte punctual, lucru învăţat tot în Anglia. Acolo vezi cu adevărat ce înseamnă seriozitate, organizare, disciplină, «gentleman's agreement» şi, mai ales, profesionalism."
Ilie Dumitrescu antrenor Steaua

Lotul deplasat de Steaua la Liverpool

- Portari: Tătăruşanu, Lungu
- Fundaşi: Emeghara, Bonfim, Geraldo, Gardoş, Abrudan, Martinovici, Latovlevici
- Mijlocaşi: Nicoliţă, Szekely, Angelov, Bicfalvi, Apostol, Ricardo, Răduţ, Tănase
- Atacanţi: Kapetanos, Stancu, Surdu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite