Emil Săndoi visează meciurile englezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Săndoi a petrecut mult timp în biroul său de la Federaţie urmărind în detaliu jocul englezilor
Emil Săndoi a petrecut mult timp în biroul său de la Federaţie urmărind în detaliu jocul englezilor

Antrenorul tricolorilor mici a vizionat, timp de două săptămâni, materiale video cu adversarul din meciul de baraj pentru Campionatul European din 2011. Selecţionata de tineret s-a îmbarcat ieri- dimineaţă în charterul de Norwich, oraşul unde se va desfăşura prima manşă a barajului pentru Campionatul European 2011.

Antrenorul Emil Săndoi nu va putea miza pe Liviu Ganea, accidentat la muşchii aductori în ultima etapă de campionat cu Oţelul Galaţi, dar l-a luat în avion pe Mihai Costea, care a suferit o entorsă. Olteanul are totuşi şanse minime să fie apt de joc în prima partidă.

Pregătirile tehnice pentru acest meci au început în urmă cu câteva săptămâni. Săndoi visează şi acum la DVD-urile pe care le-a urmărit de câteva zeci de ori şi speră să fi găsit cheile secretelor echipei britanice, o echipă atletică care poate fi totuşi depăşită.

„Suntem pregătiţi. Îi simt pe jucători dornici să-şi arate valoarea şi să ajungă la turneul final. Pe hârtie, plecăm cu şansa a doua, dar acolo, pe teren, suntem două echipe care luptă de la egal la egal. E o responsabilitate extraordinară, dar şi o mândrie să porţi tricoul echipei naţionale", a declarat optimist selecţionerul Emil Săndoi înainte de plecarea spre Insulă.

10.000 de euro pentru calificare

Selecţionerul României U21 nu se gândeşte la banii promişi de Federaţie în cazul calificării la Euro şi le-a cerut acelaşi lucru jucătorilor:

„Ştiu că dacă vom reuşi să mergem la turneul final, fotbaliştii vor fi recompensaţi. Dar ei trebuie să se gândească în primul rând la joc". Fiecare jucător al naţionalei mici urmează să primească 10.000 de euro în eventualitatea calificării la turneul final european, sumele urmând a fi calculate exact în funcţie de aportul fiecăruia.

Bicfalvi: „Englezii nu au patru picioare!"

„O să jucăm împotriva unor fotbalişti de mare valoare, care activează în cel mai tare campionat din lume, în opinia mea. Mergem însă convinşi că putem obţine un rezultat, care să ne apropie cât se poate de mult de calificarea la Euro. Or fi englezii valoroşi, dar nu avem de ce să ne temem, pentru că nu au patru picioare", a spus Eric Bicfalvi.

Returul este programată marţi, 12 octombrie, la Botoşani. Ultima participare a tricolorilor mici la un turneu final a fost în 1999, când Campionatul European s-a discutat la Bucureşti.

"Îi simt pe jucători dornici să-şi arate valoarea şi să ajungă la turneul final. Pe hârtie, avem şansa a doua, dar pe teren vom  lupta de la egal la egal. "
Emil Săndoi
selecţioner România U21

Stadionul din Norwich va fi plin

Miza calificării la Europeanul de tineret de la anul a stârnit interesul fanilor englezi din Norwich, care au achiziţionat majoritatea biletelor puse în vânzare pentru meciul cu România, de pe stadionul „Carrow Road".

Conform site-ului oficial al federaţiei engleze, ieri mai erau în vânzare doar circa două mii de tichete, capacitatea arenei fiind de 27.000 de locuri, cam cât stadionul Ghencea. Preţul biletelor a fost stabilit la zece lire pentru adulţi şi cinci lire pentru copiii sub 16 ani şi adulţii peste 60 de ani.

Programul „barajelor"

Azi

Islanda - Scoţia 22.00
Elveţia - Suedia 21.15

Mâine

Cehia - Grecia 17.00
Italia - Belarus 19.00
Anglia - România 21.30

Sâmbătă

Olanda - Ucraina 20.00
Spania - Croaţia 22.30

* Meciurile retur se vor juca la 11 şi 12 octombrie

** Naţionala Danemarcei este calificată din oficiu, în calitate de ţară-gazdă a turneului final de anul viitor (11-25 iunie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite