Emil Săndoi: „Băieţii nu vin cu figuri la lot!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România mică a spulberat Rusia, 3-0, într-o zi în care trupa lui Lucescu jr termina în genunchi meciul din preliminarii cu Albania, 1-1.

Mai mult, reprezentativa de tineret va merge la baraj. Numele sonorore ale selecţionatei mici contrazic vorbele lui Mircea Sandu, care spunea recent despre juniori că „vin cu figuri la lot".

Bicfalvi, omul numărul 1 al României cu Rusia, are o poveste aparte. Provine dintr-o familie săracă, a crescut fără tată la 6 ani, fiind sprijinit spre fotbal de bunică. „L-am luat practic de pe stradă. Era tare amarât şi necăjit", povesteşte primul antrenor al stelistului, Alexandru Pinter.

„Ei sunt viitorul"

Mijlocaşul Stelei este şi o fire credincioasă, iar distracţiile în cluburi îi sunt nişte necunoscute. „Eu am venit la naţională să joc fotbal, nu sunt cu gândul la cluburi. Cu toţii vrem să muncim, să ne calificăm. La asta ne gândim când intrăm pe teren. Pe viitor vreau să ajung la echipa mare a României, dar mai am de muncit la echipa de club, să joc mereu titular", a spus mijlocaşul Stelei. Povestea lui Ioniţă a ţinut şi ea capul de afiş al ziarelor, puştiul ajuns acum la FC Köln fiind nevoit să meargă la antrenamentele Rapidului cu metroul sau tramvaiul, deoarce locuia în comuna Popeşti şi până la ProRapid făcea pe drum şi câte două ore!

Selecţionerul Emil Săndoi ştie că viaţa liniştită a jucătorilor săi a dus la aceste rezultate: „Am o generaţie liniştită, eu nu am avut niciodată probleme cu ei. Nu vin cu figuri, şi ei sunt viitorul României. Au respectat tot ce le-am spus şi sunt disciplinaţi tactic pe teren". Ultimul meci al naţionalei mici se va disputa la Sankt Petersburg, pe 7 septembrie de la ora 18.00 şi meciul va fi televizat de Sport.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite