Emeric Ienei:„Lăcătuş n-a schimbat Steaua în bine!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recunoscut ca un susţinător al fostului său elev, antrenorul care a adus Cupa Campionilor Europeni în Ghencea pune, în premieră, tunurile pe „Fiară“. Deziluzionat de prestaţia echipei la Craiova, Ienei descrie jocul Stelei ca fiind unul anost, fără viziune şi fără vlagă! „Şansele la titlu? Zero!“, anunţă, tranşant, fostul tehnician. 

„Adevărul": Cum vi s-a părut Steaua în Bănie?

Emeric Ienei: Nu mi-a plăcut. Nu mi-a plăcut chiar deloc. Din păcate, Lăcătuş nu a schimbat jocul echipei în bine, iar fotbaliştii par fără orizont, blazaţi. Nu văd sclipiri, nu văd cursivitate, relaţiile de joc suferă tot timpul. Mai mult mi-a plăcut Universitatea. Acolo măcar am văzut viteză, dorinţă, combinaţii...

Practic, care este vina antrenorului în această situaţie?

Evident, nu este numai vina tehnicianului, însă şi Marius greşeşte. El este supus la o presiune fantastică, însă şi din vina lui. În primul rând, ar trebui să accepte sfaturi doar de la oameni despre care ştie sigur că îi vor binele. Managerul vreau un jucător, patronul pe altul, însă singurul răspunzător pentru rezultate este antrenorul. Aşa că, Marius ar trebui să fie sigur pe hotărârile sale.

S-a greşit cu ceva pregătirea de iarnă?

E greu de spus. Totuşi, nu‑mi place că, după câteva etape, lumea acuză oboseala jucătorilor. Păi, atunci, înseamnă că antrenamentele nu au fost bune. Nu e posibil ca fotbaliştii să nu mai aibă putere pentru competiţie din cauza antrenamentelor. În plus, este anormal ca Steaua să nu aibă un nucleu de opt, nouă fotbalişti bătuţi în cuie. Când ai semne de întrebare pentru prea multe posturi din teren nu e în regulă!

Pare că Lăcătuş s-a închis în el în ultima perioadă...

El, în mod normal, e un tip comunicativ. Ar trebui să vorbească mai mult cu elevii lui. Să le explice tot ceea ce au de făcut. Criticile din ultimul timp i-au făcut rău lui Marius! Pe de altă parte, el ştia în ce se bagă. A mai fost de două ori antrenor în Ghencea şi a plecat cum a plecat. Nu cred că ar trebui dat afară acum, dar ceva trebuie să se schimbe.

E totuşi vreo speranţă legată de jocul Stelei?

În momentul de faţă, nu prea văd nimic bun la orizont. Ah, poate faptul că cei veniţi de la Urziceni au început să se încadreze la cerinţele clubului, dar e mult prea puţin pentru Steaua. E o prostie să se vorbească de titlu, având în vedere contextul. Şansele sunt egale cu zero.

Gigi Becali a fost nemulţumit şi de faptul că preferatul său, Florin Gardoş, n-a fost folosit...

Părerea mea este că Gardoş ar trebui promovat şi folosit meci de meci. Mai ales că Steaua ocupă locul pe care îl ocupă, aşa că Lăcătuş nu are ce să piardă utilizându-l. Gigi are dreptate să-l ceară în teren, însă eu îl văd ca fundaş central. Aici, trebuie ţinut cont şi de strategia clubului, care vrea şi poate să obţină bani buni din transferul lui. Florin a demonstrat că se înţelege bine cu Geraldo şi ar trebui să joace cât mai
mult.

"Este anormal ca Steaua să nu aibă un nucleu de opt, nouă fotbalişti bătuţi în cuie. Când ai semne de întrebare pentru prea multe posturi din teren, nu e în regulă!"
Emeric Ienei 
fost antrenor Steaua

Ruptură totală Gigi - Lăcătuş



Steaua a câştigat la Craiova, însă patronul echipei a fost total nemulţumit de jocul prestat de echipa sa. Principala supărare a lui Becali (foto) a fost legată de faptul că Florin Gardoş a rămas pe bancă. „ Sunt nemulţumit de joc, nu e ceea ce vreau de la echipă", a spus Becali. Acesta a ironizat şi neutilizarea lui Gardoş:

„Extraordinară a fost decizia lui Lăcătuş de a-l lăsa pe banca de rezerve". Finanţatorul roş-albaştrilor îl vede pe tânărul de 22 de ani drept următorul produs de export al clubului. Având în vedere că partida de la Craiova a dus la o ruptură totală între patron şi antrenor, de-acum „Fiara" joacă fiecare meci cu sabia deasupra capului!

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite