Emeric Ienei, internat într-un spital din Cluj. Vezi ce s-a întâmplat cu celebrul antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emeric Ienei, antrenorul care a adus Cupa Campionilor Europeni la Bucureşti, a fost internat, vineri, 21 septembrie, la un spital din Cluj-Napoca, iar astăzi va fi supus unei intervenţii pe cord.

image

Ienei se simţea destul de rău de mai multă vreme şi acuza dureri de inimă la efortSupus unei coronarogafii (tehnică de diagnosticare folosită în cardiologie pentru vizualizarea precisă a arterelor coronare ce irigă inima), medicii au descoperit ca Emeric Ienei are două artere foarte îngustate, care restrâng circulaţia sanguină. Antrenorul în vârstă de 75 de ani a venit de la Oradea însoţit de familie. El a fost internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca şi va fi operat pentru a-i fi montate câteva bypass-uri, anunţă stiridecluj.ro.

Născut la Agriş, pe 22 martie 1937, Emeric Jenei a început să joace fotbal la echipa 'Flamura Roşie' din Arad. Timp de peste un deceniu, între 1957 si 1969, el a apărat culorile Stelei pe teren, iar în 1972 şi-a început cariera de antrenor. Cel mai mare succes din cariera marelui antrenor este cucerirea Cupei Campionilor, în 1986, la Sevilla, unde echipa Steaua a învins FC Barcelona, la loviturile de departajare. În urmă cu doar câteva zile, un alt erou al memorabilei seri a fotbalului românesc, 7 mai 1986, Helmuth Duckadam, a fost supus şi el unei intervenţii chirugicale.

Directorul medical al Institutului Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, Radu Căpâlneanu: "Fostul antrenor Emeric Ienei a fost internat, vineri seară, la Institutul Inimii. I se fac investigaţii medicale, iar, dacă este cazul, va fi operat. Nu pot să spun diagnosticul cu care a fost internat, dar pot să spun că în acest caz se va face ce trebuie".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite