Elevul „Gulliver“, portar la Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După accidentarea lui Tătăruşanu, goalkeeperul de rezervă al roş-albaştrilor va fi Valentin Cojocaru, un puşti de doar 16 ani, care măsoară 1,93 metri şi poartă 46 la picior. Pentru Steaua, meciul cu Pandurii, de la Ploieşti, a fost de coşmar.

Roş-albaştrii au pierdut, Latovlevici şi Gardoş  au fost eliminaţi, ultimul după ce l-a „rupt" pe Băcilă, iar Tătăruşanu s-a accidentat. Titularul din poarta Stelei în următoarele meciuri va fi rezerva Răzvan Stanca. Pentru Levy, cele mai mari probleme s-ar ivi însă în cazul în care şi jucătorul readus de la Craiova în iarnă ar deveni indisponibil.

În lotul echipei mari se mai află doar Valentin Cojocaru, un tânăr de numai 16 ani, adus de la echipa secundă. Asta în condiţiile în care, în această vară, Steaua a renunţat la internaţionalul de tineret Cezar Lungu, pe care l-a trimis la Astra.

Cojocaru a ajuns în Ghencea chiar de la rivala Dinamo, fiind observat de oficialii roş-albaştri într-un derby de la juniori în care apărase poarta câinilor. El a ajuns la prima echipă în această vară, când Levy şi staff-ul său tehnic au rămas impresionaţi de calităţile fizice ale elevului de clasa a zecea de la „Mircea Eliade": Cojocaru măsoară deja 1,93 metri şi poartă măsura 46 la picior.

Fiul fostului arbitru Ispas Cojocaru a mai cochetat cu echipa de seniori, el apărând ultimele cinci minute în amicalul pe care Steaua l-a disputat în primăvară împotriva Daciei Chişinău (4-0).  La echipa mare, norocul său a fost că Tătăruşanu şi-a amintit că a debutat la o vârstă fragedă la Juventus Bucureşti, astfel că l-a luat sub aripa sa protectoare.

I se spune „noul Duckadam"

„E mare lucru la vârsta mea, să fiu la prima echipă. Antrenamentele sunt grele, dar trag de mine şi, în doi-trei ani, sper să mă ridic la un nivel cât mai sus", a explicat portarul născut în 1995. În urmă cu doi ani, la finala campionatului de copii, Valentin şi-a căpătat renumele de „noul Duckadam", după ce a reuşit să pareze trei penalty-uri în meciul cu Dinamo.

"Băieţii mai mari mă mai iau la o caterincă din când în când, dar în rest totul e bine. Chiar dacă sunt mai mic, mă descurc."
Valentin Cojocaru
portar Steaua

Tătăruşanu stă cel puţin o lună

Căpitanul Stelei a aterizat greşit la o centrare banală pe finalul primei reprize, iar glezna de la piciorul stâng i-a fugit. Diagnosticul? Entorsă, caz în care Tătăruşanu va rata minimum o lună de jocuri, incluzând duelul echipei sale din Europa, cu Maccabi, dar şi dubla naţionalei cu Belarus şi Albania, de la începutul lui octombrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite