Egal între tată şi fiu. Rapid - Şahtior Doneţk, 1-1. Vezi marcatorii şi detaliile partidei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Deac
Ciprian Deac

Rapid a încheiat cu un egal amicalele din Antalya, 1-1 în faţa lui Şahtior Doneţk, Mircea şi Răzvan Lucescu nedorind să se supere unul pe celălalt. Giuleştenii au rezervat pentru la final meciul cel mai tare din această pauză competiţională, când Mircea Lucescu şi Răzvan Lucescu au hotărât că e cazul să se mai măsoare încă o dată.

Partida de aseară s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, fără durităţile din celelalte confunrtări cu echipe ex-sovietice. Juniorul a încercat să pună în teren o echipă care să semene cât mai mult cu puţinţă cu primul 11 pe care îl va trimite în teren cu Petrolul, peste două săptămâni, în prima etapă de la reluare. Pancu şi compania au început tare jocul dovedind că sunt mai înaintaţi cu pregătirea decât ucrainenii şiau înscris repede, în chiar minutul 8, prin Ştefan Grigorie, înlocuitorul lui Ovidiu Herea, nerefăcut complet după o accidentare. Fostul atacant al lui Arsenal, croatul Eduardo a egalat însă repede şi meritat în minutul 35, după ce Dani Coman a scăpat copilăreşte în faţă o minge şutată cu pământul de la distanţă.

Raţ a jucat o repriză
A doua repriză a arătat altfel, atât la Rapid, cât şi la Şahtior. Mai întâi, giuleştenii au schimbat opt jucători, dar cei intraţi au jucat mais lab decât prima echipă. La ucraineni, Raţ a fost ţinut pe teren de „Il Luce" doar o repriză, iar apoi, tehnicianul a aruncat în luptă artileria grea. Luiz Adriano sau Agahoua n-au reuşit însă să mai marcheze într-o a doua parte jucată într-un ritm foarte slab, iar Rapid - Şahtior Doneţk s-a încheiat 1-1, un rezultat care le dă speranţe românilor pentru retur. Rapid va mai sta în Turcia o săptămână în plus de cât prevăzuse iniţial şi va reveni în România pe 23 februarie.

Rapid 1
Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Oros, Bozovici - Teixeira, Alexa, Grigorie - M. Roman, Pancu, Deac.
Au mai jucat: Ezequias, Pavlovici, N. Grigore, Surdu, Sburlea, Glauber, Burcă, Al. Ioniţă. Antrenor: Răzvan Lucescu

Şahtior 1
Shust - Srna, Kucher, Chizhov, Raţ - Fernandinho, Gay, Ilsinho - Eduardo, Teixeira, Seleznev. Au mai jucat: Pyatov, Hubschman, Rakitsky, Shevchuk, Mhiktaryan, Douglas Costa, Luiz Adriano, Agahoua, Antrenor: Mircea Lucescu

Goluri: ‘8 Grigorie / '35 Eduardo
Stadion: Antalyaspor

"Pentru mine nu contează acest meci. În amicale nu pot să cer agresivitate prea mare. Important este că nu ne-am accidentat. Am încercat să folosesc toţi jucătorii, fără o echipă 1 şi o echipă 2. Rapid este foarte organizată în apărare şi ne-a pus probleme pe contraatac, sunt foarte mulţumit de acest joc. Rapid e o echipă greu de bătut. Dacă Rapid ar acorda o mai mare atenţie contraatacului, ar fi foarte periculoşi. Eu fizic mă simt bine. Încerc să mă refac, să redevin un om normal. A fost o treabă în familie. Aşa am vrut, ca revenirea să o fac împotriva Rapidului şi a lui Răzvan"

Mircea Lucescu, antrenor Şahtior

"E o pregătire foarte bună pentru acest moment. A fost un antrenament reuşit. Despre întâlnirea cu tatăl meu n-o să vorbesc. E treaba mea ce am simţit, nu a voastră. A fost un antrenament foarte util. Vom juca anul acesta până la final să câştigăm titlul. Săpunaru va rămâne în continuare afară. Am un lot echilibrat. Nu ştiu dacă va mai veni un jucător sau doi, în funcţie de ce buget are domnul Copos, e posibil. Mie mi-ar face plăcere. Eu cred că e normal să se amâne campionatul. Înainte să joci meicul pe teren greu, nu poţi să pregăteşti meciurile respectiv.

Răzvan Lucescu, antrenor Rapid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite