Eduard Stăncioiu, despre întâmplarea cu arma: ”A fost o neatenţie din partea mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stăncioiu
Stăncioiu

Portarul echipei CFR Cluj, Eduard Stăncioiu, a declarat, miercuri, că arma cu care a tras nu era încărcată cu gloanţe oarbe, ci cu alice, dar precizează că nu a pus în pericol viaţa nimănui, informează site-ul citynews.ro.

"De Paşti am primit vizita socrilor. După ce se termina sărbătoarea urma să merg la vânătoare de răpitori în judeţul Sălaj, unde fac parte dintr-un grup de vânători. Am ieşit pe balcon ca să-mi curăţ arma, care în mod normal trebuie să stea cu două cartuşe. Este o armă italienească, e puţin mai veche, e vorba de un Vincenzi Bernardeli şi trebuie să stea cu două cartuşe oarbe, cu arcurile lejere, să nu fie sub tensiune. Am curăţat arma şi l-am rugat pe socrul meu să-mi dea cele două cartuşe oarbe. Am îndreptat arma spre pământ şi am tras un foc fals. Socrul meu a greşit însă. El mi-a dat două cartuşe de aceeaşi culoare, numai că erau cu alice de 2,5. M-am speriat, pentru că a fost un zgomot mare. Bineînţeles că şi lumea s-a speriat, nu ştiau despre ce e vorba, chiar în ziua de Paşti. A fost o glumă, dar mai mult o neatenţie din partea mea. După aceea a venit şi Poliţia, au venit doi domni de la Serviciul Arme, care şi-au făcut treaba, au recuperat alicele, am stat de vorbă aproximativ două ore", a explicat Stăncioiu.

Portarul CFR-ului susţine că nu a pus niciun moment în pericol viaţa vecinilor săi.

"Proprietatea mea e înconjurată de un gard de beton înalt, nu am pus niciun moment în pericol viaţa cuiva. A fost o neatenție şi voi plăti pentru ea. Nu am de ce să risc un dosar penal. E vorba doar de o amendă şi nimic mai mult, pentru că nu am folosit arma într-un loc public şi nu am îndreptat niciun moment arma pe plan vertical", a spus Stăncioiu.

Portarul echipei CFR Cluj Eduard Stăncioiu este cercetat penal pentru uz de armă fără drept, după ce, în duminica Paştelui, a tras mai multe focuri cu o armă de vânătoare, în curtea unui imobil din municipiul Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Anca Sidonia Purdea, a declarat, miercuri, că poliţiştii clujeni au fost sesizaţi, duminică, la 112, că o persoană a tras mai multe focuri de armă în curtea unui imobil din Cluj-Napoca, informează Mediafax.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite