E oficial: Rădoi, cel mai bine plătit fotbalist român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii clubului Al-Ain (Emirate) au anunţat prelungirea contractului mijlocaşului de 31 de ani până în 2014 cu o mărire substanţială de salariu: 500.000 de dolari în plus faţă de vechiul acord.

„Mirel Rădoi e unul dintre noi", a fost una dintre scandările galeriei steliste între 2000 şi 2009, perioadă în care cel mai iubit fotbalist după Marius Lăcătuş a evoluat în Ghencea.

Acum, scandarea poate fi preluată cu încredere şi de arabi. Fostul internaţional român a ajuns în 2009 în zona Golfului Persic şi va sta acolo, cel puţin, până în 2014! Anunţul a fost făcut de Mohammad Obeid Hammad, directorul sportiv al celor de la Al-Ain, cu câteva zile înainte de startul noului sezon în Emiratele Arabe Unite.

Era curtat de mai multe cluburi

„Al-Ain are plăcerea de a anunţa că a prelungit contractul lui Mirel Rădoi până în 2014. Caracterul lui, dar şi profesionalismul de care dă dovadă ne fac mândri să avem un asemenea fotbalist în lot. Rădoi a avut mai multe oferte din zonă, însă şi-a exprimat dorinţa de a continua la Al-Ain, iar noi am fost bucuroşi să-i prelungim contractul", a spus Hammad pentru site-ul oficial al clubului. Potrivit înţelegerii parafate, salariul lui Mirel va creşte de la 3 milioane de dolari la 3.500.000.

Acest nou acord înseamnă că, dacă va dori să-şi încheie cariera în Europa, Rădoi poate face acest lucru doar la Steaua. După expirarea contractului cu Al-Ain, fostul internaţional va avea 34 de ani şi e greu de crezut că va fi o ţintă pentru cluburile din Occident.

A ratat Arsenal, Bayern, Inter şi PSG

Cât timp a evoluat la Steaua, Rădoi a ratat, fie din cauza problemelor medicale, fie din cauza pretenţiilor exagerate ale lui Gigi Becali, transferuri la Arsenal, Bayern München şi Inter Milano. Inclusiv după ce a ajuns în Asia, Rădoi a avut o ultima şansă de a juca la un club mare. În 2010, pe când era la Al-Hilal, pe adresa formaţiei din Riad a sosit o ofertă de transfer în valoare de 5 milioane de euro. Saudiţii au cerut opt milioane, iar afacerea a căzut. 

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite