„E normal ce-au făcut juniorii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miodrag Belodedici(st), Ştefan Iovan(dr)
Miodrag Belodedici(st), Ştefan Iovan(dr)

Belodedici şi Iovan nu văd nimic în neregulă la derapajele jucătorilor suspendaţi de FRF

FRF a luat cele mai drastice măsuri din ultimii ani la loturile naţionale ale României: 10 jucători suspendaţi pe şase luni şi un an, şefii delegaţiei amendaţi şi antrenorul pus pe liber. Totul după ce puştii de la U19, implicaţi în turneul de calificare pentru Campionatul European, au încălcat mai toate regulile posibile.

Evenimentele petrecute în Serbia nu i-au impresionat însă pe Ştefan Iovan şi Miodrag Belodedici, cei doi şefi ai delegaţiei tricolorilor la acel turneu. Ba, mai mult, explicaţiile lor sunt halucinante. Iovan n-a semnalat aceste lucruri pentru că nu l-a întrebat nimeni, iar lui Belo i se pare normal ca tinerii fotbalişti să bea câteva beri pe zi între meciuri.

Vor să le reducă suspendările


„Eram la hotel, la o ţigară şi a venit Ţeţe Moraru să-mi spună ce au făcut. Era deja târziu, în jur de 11 seara, n-aveam ce măsuri să iau atunci. N-am făcut niciun raport pentru că pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic despre ce s-a întâmplat la Novi Sad. Oricum, nu ştiu de unde şi-a luat Marian Mihail informaţiile, că el n-a fost acolo", a declarat Fane Iovan, antrenor coordonator al loturilor de juniori.

Belo a fost şi mai tolerant: „Nu a fost vorba de atâta băutură cât s-a spus, erau la plimbare, au ieşit din parc şi s-au aşezat la o pizzerie. La urma urmei, sunt tineri, au hormoni... S-a exagerat şi cu povestea cu mâncarea. Aveau bufet suedez la dispoziţie şi ei s-au dus să-şi ia un fel de mici şi cartofi.

Cartoful prăjit e viaţa lor! După noi au venit ungurii şi au ras tot şi la ei n-au mai fost probleme, sau la englezi care au mâncat fasole. Şi la alţii s-au întâmplat astfel de episoade şi sunt normale. Cred că sancţiunile au fost mult prea drastice şi vom încerca să facem apel la această decizie. Vin meciurile de calificare în toamnă şi vom avea nevoie de aceşti băieţi".

"Eu am vorbit cu cei patru jucători şi mi-au povestit că lucrurile au stat altfel."
Zoltan Iaşko dir. general Academia Hagi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite