EXCLUSIV „Adevărul“ / Balint: „Mai am contract două meciuri cu Federaţia din Moldova"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Balint nu ştie acum dacă va mai continua sau nu să antreneze naţionala Moldovei, dar este bucuros pentru faptul că fanii i-au scandat numele şi după înfrângerea cu Ungaria. Şi mai are o ambiţie. Aceea de a termina grupa cu 9 puncte, cu unul mai mult faţă de campania precedentă a maghiarilor.

Începusei bine cu Moldova, victorie la debut, dar echipa s-a stins apoi...

Da, am bătut în primul meci din preliminarii cu 2-0 pe Finlanda acasă. Se crease entuziasm, lumea îşi făcuse speranţe, îmi pare rău că n-am reuşit să mai avem rezultate, avem patru înfrângeri la rând acum... Cred că puteam să facem mai mult.

Ceva contestări după înfrângerea cu Ungaria?

De unde? Fanii mi-au scandat numele la final, a fost super¬atmosferă, stadionul plin, au încurajat echipa tot meciul. Mi-au şi trimis mesaje de susţinere pe facebook după aia. Te face şi să te ruşinezi când nu reuşeşti să ai rezultate. Aş fi vrut să facem mai multe pentru ei.

Urmează Olanda acum, în deplasare. Ţi-e puţin teamă?

(n.r. - râde) Cui nu i-ar fi? Sunt o maşină de goluri. Cu San Marino au dat 11, cu Ungaria nouă în două meciuri, iar Suedia a luat şi ea patru. Eu am speranţa însă că ne vom descurca. În meciul tur chiar am făcut o figură frumoasă.

Ce n-a mers la echipă?

Eu zic că am avut şi ghinion. Am luat multe goluri uşoare, la începuturile meciurilor. Practic, plecam mai mereu cu handicap. Am avut partide în care am jucat bine, dar nu am reuşit să luăm şi puncte. Plus că am probleme cu selecţia... Jucătorii mei nu evoluează la echipele lor de club, mereu trebuie să schimb. În doi ani, de când sunt aici, am rulat peste 50 de jucători. Am încercat să promovez şi tineri, să încerc să cresc o echipă pentru viitor, dar e greu, pentru că se pierd...

Te-ai gândit ce vei face la finalul preliminariilor? Vrei să rămâi?

Mai am contract până după cele două meciuri care au mai rămas din campania asta. Am stabilit cu cei din Federaţie să vorbim abia după. Să vedem ce vor şi ei, ce am putea face mai departe. Până atunci sper să mai reuşim o victorie, cu San Marino, şi să ajungem la nouă puncte în clasament. Ar fi, oricum, mai bine ca în preliminariile trecute, când au fost doar opt.

"Fanii mi-au scandat numele la final, chiar dacă echipa a pierdut şi nu mai are nicio şansă de calificare. Mi-au trimis şi mesaje de susţinere ca să rămân şi în campania viitoare.''

2 victorii din şapte meciuri are Moldova în aceste preliminarii, cu Finlanda şi cu San Marino. În celelalte cinci jocuri a pierdut de fiecare dată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite