Duşmanii FRF - la colţ, prietenii FRF - în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Craiova rămâne dezafiliată, însă oltenii pot avea totuşi echipă în Liga a II-a.  FCM Târg-Mureş are şansa de a se salva de la retrogradare pentru că Timişoara nu va promova.

Universitatea Craiova a fost exclusă ieri din Federaţia Română de Fotbal cu 168 de voturi pentru, 18 abţineri şi cinci împotrivă. Aceasta a fost cea mai importantă decizie din cadrul Adunării Generale a FRF desfăşurate luni la Casa Fotbalului.

Pedeapsa primită vine însă surprinzător după ce Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi alţi oameni din conducerea fotbalului românesc au lăsat impresia în perioada trecută că vor să dea înapoi deoarece regretă văduvirea Olteniei de fenomenul numit Universitatea.

Ameninţările patronului Adrian Mititelu şi lupta sa haotică pe cale juridică n-au folosit însă la nimic, iar Universitatea Craiova este din acest moment istorie. În maniera sadică de care Mircea Sandu a dat dovadă în raportul cu clubul oltean, preşedintele FRF a luat din nou totul ca pe o victorie personală şi i-a făcut parcă în ciudă lui Mititelu.

„Este cel care a dat în primire mulţi oameni la DNA şi pe mulţi i-a ameninţat cu darea în primire, de parcă DNA ar fi cine ştie ce sperietoare. Am depus 1.111 pagini pentru a contesta rezoluţia DNA", a afirmat Mircea Sandu.

Cârţu face noua echipă

După executarea Universităţii Craiova cu arma sa preferată, maşina de vot a Adunării Generale, din care fac parte conducători din ligile a III-a şi a IV-a, Mircea Sandu a continuat să se joace de-a Dumnezeu şi a propus un lucru incredibil: alocarea oraşului Craiova a unei echipe direct în Liga a II-a.

„Nu este normal ca o întreagă comunitate să aibă de suferit din cauza unei singure persoane. Propun Adunării Generale să acorde un loc în Liga a II-a oraşului Craiova, urmând ca numele să fie stabilit ulterior. Domnule Sorin Cîrţu (n.r. - fostă glorie a Universităţii Craiova, prezent în sală), preluaţi frâiele şi constituiţi o nouă echipă formată din foste glorii, autorităţi locale şi oameni de afaceri, pentru că FRF v-a dat acest drept astăzi. Domnilor, vă mulţumesc, pentru că oraşul Craiova a primit un nou club", a spus preşedintele FRF, Mircea Sandu, fără să specifice în locul cărei echipe va intra noua echipă a Craiovei şi sub ce temei legal.

Alte decizii luate ieri

- Locul 15 din Liga I nu va mai retrograda, întrucât clubul FC Timişoara şi-a retras dosarul de licenţiere. FCM Tg. Mureş, club „prieten" cu FRF  are cele mai mare şanse să se salveze de la retrogradare.

- Marian Iancu, patronul Timişoarei, „a fost declarat persona non-grata pentru declaraţiile făcute la adresa lui Adrian Porumboiu, a directorului sistemului naţional de licenţiere, Viorel Duru şi a altor persoane din fotbal", a spus Sandu.

- Finala Cupei României dintre Rapid şi Dinamo va fi arbitrată de un străin, la fel ca şi meciul dintre U Cluj şi CFR Cluj.

- Oamenii care sunt anchetaţi, gen Vasile Avram, Prunea sau Gheorghe Constantin, pot activa în fotbal până la un verdict al ins­tanţei.

Cele mai tari declaraţii de ieri

- Mircea Sandu: Domnul Mititelu a adus prejudicii grave fotbalului românesc, pentru că a făcut pact cu diavolul.

- Mircea Sandu: Echipa Craiova trebuie să revină oraşului. Domnule Cârţu, preluaţi frâiele!

- Ion Crăciunescu: Eu îl delegasem pe Tudor la finala Cupei şi îi comandasem şi un un echipament special. Acum trebuie să căutăm un arbitru căruia să îi vină echipamentul.

- Rodion Cămătaru: Am fost chemat la Adunarea Generală a FRF pentru că e tristeţe şi jale în oraşul Craiova.

- Ilie Balaci: Nişte oameni de la munte, în iţari, hotărăsc destinul celei mai frumoase echipe din fotbalul românesc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite