Duşan Uhrin jr: „Depindem de Zicu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cehul spune despre Ianis că este genul fotbalistului care poate decide de unul singur un meci, laudă prestaţia lui Alexa de la naţională şi se bucură pentru „cooptarea“ în lot a lui Ghionea. Duşan Uhrin jr a vorbit pentru „Adevărul“ despre nivelul la care, a ajuns echipa după cantonamentele din Ungaria şi Spania dar şi despre punctele forte.

„Adevărul": Mulţumit de cantonamentul de la Marbella?

Duşan Uhrin jr: În ansamblu, sunt mulţumit de cum au decurs antrenamentele. În timpul partidelor de verificare s-a văzut că avem puncte mai slabe, dar le vom corecta până la startul campionatului.

Înţeleg că echipa nu este la nivelul dorit de dumneavoastră...

Asta vom vedea când vor începe meciurile oficiale. Eu cred că atunci vom atinge maximum de formă.

Aţi transferat doi fundaşi, pe Ghionea şi pe Nikola Ignjatijevici. „Stăteaţi" mai prost în apărare?

Aveam nevoie de ei. Ghionea este un jucător cu mare experienţă internaţională, un fundaş puternic, agresiv, pe care-l ştiu de mult timp. Ignjatijevici va ajunge zilele acestea la Timişoara. L-am urmărit în câteva meciuri de pregătire şi am primit referinţe foarte bune despre el.

După ultimul joc din cantonamentul spaniol spuneaţi că atacul nu funcţionează aşa cum vă doriţi. Ce lipseşte?

Ne-am creat foarte multe ocazii în fiecare meci, dar ne lipsesc claritatea în faţa porţii şi pasa decisivă. De aceea spun că Zicu este un jucător-cheie pentru noi. Are multă experienţă şi poate decide un meci cu o pasă bună, cu o execuţie interesantă.

Credeţi că a trecut peste problemele personale?

Am discutat cu el, este un jucător cu o personalitate puternică, foarte matur şi ştiu că, atunci când intră pe teren, se concentrează sută la sută la joc.

Cum comentaţi evoluţiile jucătorilor de la Poli la echipa naţională?

M-am bucurat mult că Alexa a reuşit să marcheze de două ori, mai ales că el nu prea e obişnuit cu golul (râde). Sper acum să-i vină pofta de gol şi în partidele noastre. M-au mulţumit şi prestaţiile lui Zicu şi ale lui Pantilimon.

Despre contracandidatele la titlu, ce spuneţi?

Le-am urmărit cât mi-a permis timpul, dar, în general, în jocurile amicale se caută soluţii, se schimbă mulţi jucători, nu sunt neapărat edificatoare. Vom vedea ce echipă a câştigat cel mai mult în această pauză când va reîncepe campionatul.

"M-am bucurat mult pentru golurile lui Alexa de la echipa naţională, mai ales că el nu este obişnuit cu astfel de ipostaze."

Duşan Uhrin jr
antrenor Poli Timişoara

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite