Duşan Uhrin: "Nu mă interesează fotbalul frumos, vreau doar să câştigăm!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei FC Timişoara, Dusan Uhrin jr, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu îl interesează dacă formaţia sa practică un fotbal frumos, deoarece ceea ce îşi doreşte e să câştige.

"Nu cred că am jucat până acum vreun super-meci, cred că ne aşteaptă partide mai grele. Nici n-aş dori să vorbesc încă despre vreun vârf de formă, au fost doar trei meciuri. Dacă vom avea măcar zece meciuri de acest gen, atunci putem discuta de forma echipei. Pentru noi fiecare meci e cel mai greu. Nici nu contează dacă jucăm împotriva unei echipe mai bine sau mai slab cotate. Fiecare partidă începe de la 0-0 şi noi trebuie să dăm cel puţin un gol pentru a câştiga.

Nu ne interesează dacă vom juca un fotbal frumos sau unul mai puţin spectaculos, tot ce îmi doresc e să jucăm pentru a câştiga. Forma bună poate ţine o perioadă destul de lungă, dar depinde de foarte mulţi factori. Depinde şi de jucătorii care nu sunt iniţial în primul 11, depinde de forma lor, de nivelul lor de pregătire în momentul când e nevoie de ei. Când am antrenat în liga a patra în Cehia am pierdut un singur meci într-un an, pe lângă care am avut două sau trei egaluri în acel sezon", a spus Uhrin.

Antrenorul alb-violeţilor a studiat cu atenţie jocul formaţiei Victoria Brăneşti, adversara de vineri. "Ne dorim să construim pe cele trei puncte câştigate acasă. Ne va aştepta un meci greu, pentru că echipa pe care o întâlnim, chiar şi atunci când a pierdut, a pierdut la un singur gol. Noi ne dorim să stabilizăm situaţia bună pe care o avem, să ne menţinem aproape de Oţelul. Brăneştiul are o echipă bine construită, o echipă cu jucători determinaţi, am văzut în meciul cu Steaua că şi-au vândut scump pielea. N-am de unde să ştiu cum vor dori ei să joace, nici nu mă gândesc la acest lucru. Ei joacă oarecum din spate, au jucători buni pe benzile terenului, iar unul dintre atacanţi este de asemenea de calitate. Însă pentru noi e important să ne concentrăm la jocul nostru, trebuie să impunem adversarului jocul nostru", a afirmat Uhrin.

Dusan Uhrin consideră că jucătorii săi îşi vor dovedi calitatea şi vor câştiga meciul cu Victoria Brăneşti: "Nu ştiu dacă va fi mai dificil decât meciul precedent, dar ştim că este un adversar puternic, cu jucători care luptă mult pe teren. Sunt încrezător că jucătorii noştri îşi vor arăta calitatea şi vom reuşi să scoatem un rezultat bun. Dacă nu vom lupta şi nu vom aborda cu determinare maximă acest meci, adversarul va avea posibilitatea să-şi facă jocul. Noi trebuie să câştigăm acest meci, însă dacă vom reuşi sau nu, nu putem şti încă.

Dar cu siguranţă vom intra în meci cu un singur gând, să-l câştigăm. Nu ne gândim la cum joacă celelalte echipe, nu ne interesează asta acum. Acum ne concentrăm doar la meciul cu Brăneşti, nu la cele care urmează. Doar după ce partida de vineri s-a încheiat mă voi gândi la meciul cu Steaua, acum contează doar cele trei puncte din meciul următor. Dacă sunt jucători care gândesc altfel şi încearcă să se menajeze, ei ştiu foarte bine că îi voi scoate din teren".

În pauza competiţională cauzată de meciurile echipei naţionale, FC Timişoara va juca un amical în Republica Moldova, cu Zimbru Chişinău. "După etapă vom avea două zile libere, iar în pauză vom avea un ciclu săptămânal normal, la fel ca şi pentru celelalte meciuri, şi vom juca un amical cu Zimbru Chişinău. Vor evolua probabil jucătorii care nu au apucat să intre prea mult până acum, este important pentru noi să-i vedem", a spus Uhrin.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite