EXCLUSIV. Duro:„E anormal ce se întâmplă acum la Steaua"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul Duro nu mai e la fel de pletos ca pe vremea când juca la Steaua
Antrenorul Duro nu mai e la fel de pletos ca pe vremea când juca la Steaua

Fost jucător în Ghencea, între 1999 şi 2001, albanezul, care pregăteşte acum naţionala Under 15 a ţării sale, şi-ar dori să revină în România.

Albert Duro este aproape de nerecunoscut. Băiatul dur de la Steaua a renunţat la celebrele plete, a pus ceva kilograme pe el, iar la 39 de ani alura de cuceritor i-a mai pălit. Doar mersul a rămas acelaşi. Cu pieptul înainte, parcă pregătit mereu să bage o alunecare decisă unui adversar. Încă mai vorbeşte însă o română foarte bună. „A trecut timpul şi peste mine. Oricum, ca antrenor, a trebuit să am şi eu un aspect mai serios, nu mă puteam prezenta cu plete în faţa elevilor mei", s-a amuzat fostul închizător.

În prezent, el pregăteşte o grupă de juniori U15 a Albaniei. „Am luat categoria A şi B de antrenor şi îmi place să muncesc alături de copii. Trebuia să pornesc de undeva, nu?!", a continuat el. Duro e la curent cu tot ce se petrece în fotbalul românesc şi urmăreşte îndeaproape în special Steaua, echipă care i-a rămas în suflet.

Ba, mai mult, odată la cel mult şase luni face şi câte o vizită în România, acolo unde păstrează legătura cu mulţi dintre colegii săi. „M-a durut să văd ce se întâmplă cu stadionul, cu suporterii. E anormal ce se-ntâmplă acum, jucătorii trebuie să înţeleagă că la această echipă nu există decât primul loc. Steaua e obligată să se bată la titlu an de an, nu să termine pe locul şase", a explicat Alberto Duro.

Visul lui e să îi antreneze pe roş-albaştri chiar dacă e conştient că şansele ca acest lucru să se întâmple sunt mici. „Normal că mi-aş dori să ajung tehnician la Steaua. Cred că aş face faţă acestei provocări, numai că e greu. Antrenorii albanezi nu sunt aşa de bine văzuţi şi sunt mulţi alţi români înaintea mea care îşi doresc acelaşi lucru", a punctat fostul mijlocaş din Ghencea.

A fost dat afară de Piţurcă

Duro a avut o relaţie excelentă cu Emeric Ienei, însă a fost nevoit să părăsească echipa după ce a fost tras pe linie moartă de Victor Piţurcă. „Atunci când am plecat, Gigi Becali era la început. Nu pot să zic că am avut o relaţie excelentă cu el, ba chiar era să iasă cu scântei, dar asta e, nu mai contează acum. În schimb, lui nea Piţi îi port un mare respect. A fost corect faţă de mine şi mi-a spus că nu intru în planurile lui. Şi acum mai vorbim. Ne-am întâlnit de fiecare dată când a jucat România cu Albania", a conchis fostul internaţional albanez.

"Cea mai frumoasă amintire pentru mine o reprezintă dubla cu West Ham United. Au fost două meciuri extraordinare, cu o mare încărcătură. ''
Albert Duro antrenor Albania U15

55 de meciuri a jucat Duro în Liga 1, la Steaua (32) şi la FC Naţional (23). Nu a reuşit să marcheze niciun gol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite