Dumitru arbitrează „finala“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Dumitru este favorit pentru a conduce disputa dintre Oţelul şiTimişoara. Preşedintele CCA, Vasile Avram, este decis să-i acorde cel mai important meci al sezonului lui Robert Dumitru.

Scandalurile legate de arbitraj în ultimele etape l-au pus pe Vasile Avram într-o situaţie ingrată. Pentru a-şi salva pielea, preşedintele CCA susţine că asistenţii care au adus ultimele două victorii ale Oţelului, cu Craiova şi Brăneşti, Orbuleţ şi Stănescu, vor penalizaţi aspru. „Pe mulţi arbitri care au oficiat în acest an nu o să-i mai vedeţi şi în sezonul următor", a ameninţat Avram.

Legat de cea mai important partidă a campionatului, cea dintre Oţelul şi Timişoara, de duminică (ora 20.00, DigiSport), Avram şi-a expus preferinţele: „Robert Dumitru poate să conducă acest mei sau Balaj...". Cum băimăreanul a fost deja delegat la meciul de azi din Cupa României, dintre Braşov şi Steaua, Robert Dumitru rămâne favoritul lui Avram. În primul rând pentru că este un „central" apreciat de Mircea Sandu. Chiar la Adunarea Generală a FRF de luni, Naşul a avut cuvinte de laudă  la adresa „fluieraşului" din Braşov: „Să rămână doar 13-14 arbitri tineri, gen Dumitru sau Colţescu".

Marian Iancu: „E cel mai bun!"

Prin delegarea lui Dumitru, Avram împuşcă mai mulţi iepuri odată: îşi protejează fiul („Marius a avut meci etapa trecută, la Sportul - Braşov") şi evită alte atacuri din partea lui Marian Iancu („Robert Dumitru este cel mai bun central din Liga 1" - declaraţie dată în luna aprilie).

Arbitrul braşovean a fost unul dintre arbitrii căruia i s-a refuzat constant accesul pe lista FIFA, deşi a avut un parcurs destul de bun. Acum doi ani i s-a spus că nu ştie limba engleză, după care că este prea bătrân. Dumitru are acum 37 de ani.

Robert Dumitru

- A condus 116 meciuri în Liga 1, dintre care 22 în acest sezon
- În campionatul actual, a arbitrat două meciuri ale Timişoarei (2-1 acasă cu Victoria Brăneşti şi 0-0 la Dinamo) şi trei meciuri ale Oţelului (0-0 la Rapid, 0-4 la Vaslui şi 3-0 cu „U" Cluj pe teren propriu)
- A „fluierat" în acest sezon cele mai multe derbyuri: Rapid - Dinamo, Steaua - Rapid, Dinamo - Timişoara, CFR Cluj - Vaslui,  Vaslui - Rapid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite