Dumitraş, stelistul cu stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Dumtraş
Andrei Dumtraş

Omul care a marcat primul gol al Stelei în partida de prezentare cu Litex Loveci este o adevărată vedetă în satul natal, Pomârla

Andrei Dumitraş a impresionat, însă în spatele ascensiuni până la a purta tricoul roş-albastru se află o poveste cutremurătoare: a crescut fără tată şi a fost la un pas să se lase de fotbal. Pe lângă calităţile fizice, a arătat că are şi tehnică. A deschis scorul cu o lovitură de cap în minutul 37, iar patronul l-a lăudat. Pe lângă preţuirea lui Gigi Becali, Dumitraş a fost felicitat şi de primarul localităţii Pomârla, locul în care s-a născut. Edilul Dumitru Chelaru, care a şi jucat pentru echipa locală, este extrem de apropiat de fotbalistul Stelei, şi chiar dacă a suferit un accident vascular, şi-a revenit şi vrea să-şi ducă planul la capăt: stadionul din Pomârla, judeţul Botoşani, va purta numele lui Dumitraş, iar fundaşul va primi şi titlul de cetăţean de onoare.

Inedit despre Dumitraş:

A vrut să se lase de fotbal după ce a dat probe de joc la Gloria Bistriţa, nu a fost oprit în lot şi s-a accidentat.

Voia să devină profesor de sport la liceul din Pomârla, dar antrenorul Costel Enache l-a salvat şi l-a chemat la Ceahlăul.

A început să joace fotbal la 7 ani în localitatea natală, iar la 11 ani a debutat în liga a IV, la Nord Star Pomârla. La 15 ani juca în liga a III-a, la Petrotub Roman, unde era elevul lui Costel Enache. După ce tehnicianul a ajuns la Ceahlăul, fundaşul l-a urmat şi a devenit repede căpitanul nemţenilor, în numai cinci etape de când s-a impus în primul “11”. Primul meci ca lider al echipei a fost contra Rapidului.

De la 16 ani îşi ajuta financiar familia, mama şi cele trei surori mai mari. A crescut fără tată, părintele său, Mihai, a decedat la doar 28 de ani în urma unei pancreatite. Juca fotbal la Nord Star Pomârla, iar Andrei nu l-a cunoscut niciodată. Apropiaţii au dezvăluit că tatăl său şi-a dorit întotdeauna un băiat care să ajungă să joace la Steaua, el fiind un mare fan al acestei echipe.

Steaua a plătit pentru el 350.000 de euro, plus TVA şi a semnat pe cinci ani. În cazul unui viitor transfer, cei de la Ceahlăul vor încasa 30 la sută din sumă. Când a semnat cu Steaua, în Pomârla a fost sărbătoare. 400 de consăteni au petrecut în cinstea sa. Are ca hobby pescuitul şi când are timp petrece câteva zile cu cortul în natură.

Stadionul din Pomârla îi va purta numele, iniţiativa aparţinând primarului Dumitru Chelaru, cel care l-a susţinut de-a lungul carierei pe Andrei. Culorile arenei vor fi roş-albastru, localnicii fiind fani Steaua. De asemenea, jucătorul va fi numit cetăţean de onoare. Jucătorul model e Mirel Rădoi, iar din străinătate Real Madrid e echipa favorită. Poate juca atât fundaş dreapta, cât şi central sau stânga.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite