EMOŢIONANT Noul antrenor al lui U Cluj a învins de două ori cancerul! Află aici povestea celui mai puternic om din Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Dulca
Cristi Dulca

Există momente în viaţă când crezi că totul s-a terminat şi eşti învins! Există însă şi oameni care spun un NU hotărât necazurilor. Iar unul dintre ei este tehnicianul Universităţii Cluj, un om care la 39 de ani s-a bătut de două ori cu moartea.

Cristi Dulca a fost un fotbalist remarcabil. Nu atât valoros pe cât cu un comportament ireproşabil. Nu întâmplător, Mircea Lucescu l-a pus căpitan la Rapid, într-o echipă cu nume grele, precum Rednic, Lupu, Stanciu, Sabău, Lobonţ ori Pancu. După ce a terminat-o cu fotbalul, la numai 31 de ani, din cauza unei accidentări, Dulca s-a apucat de antrenorat. Şi totul părea că merge bine, bola l-a lovit din senin. „Totul a început în 2008, într-un cantonament în Antalya. Mă durea burta şi slăbeam în continuu. Apoi în zona unui testicol mi-a apărut o umflătură. Medicii mi-au spus că e o tumoare şi m-au operat. Apăruse probabil din cauza multelor lovituri de minge încasate în acea zonă", a povestit Dulca începuturile luptei sale cu cancerul.
Deşi afectat de boală, fostul rapidist, pe atunci antrenor secund la FC Vaslui, nu şi-a abandonat meseria. Ba din contră s-a implicat şi mai mult şi a reuşit să califice echipa moldoveană în Cupa UEFA, după instalarea ca principal, în locul lui Viorel Hizo.
În mai 2011, cancerul s-a întors. O nouă tumoare, o nouă operaţie. Dulca era principal la Delta Tulcea, formaţie pe care a dus-o aproape de promovare. Din spital a plecat direct în cantonamentul echipei sale de atunci. "„Nu pot explica ce înseamnă să stai 8 ore cu perfuzii care îţi bagă otravă în organism, dar toţi cei care sunt în această situaţie neplăcută trebuie să aibă încredere şi să fie siguri că se vor vindeca.Eu am crezut mereu asta şi acum mă simt bine. Boala lasă urme vizibile, dar trebuie să mergem înainte", a mai declarat tehnicianul de 39 de ani.
Cristi Dulca e un învingător. S-a ţinut de promisiunea făcută familiei şi prietenilor. "Nu mă va învinge pe mine cancerul", a spus el atunci când i-a fost depistată boala. Şi iată-l acum, la patru ani de la acel necaz, antrenor principal la una dintre cele mai iubite echipe din România. Băiatul lui Dulca, Mario, joacă la juniorii "şepcilor roşii", fiind căpitanul grupei de 13 ani. Cristi şi soţia sa, Mirela, mai au şi o fată, Francesca, în vârstă de 11 ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite