Duckadam - Dumitrescu, paravan pentru fani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali a vrut să compenseze plecările lui Victor Piţurcă şi Emeric Ienei prin aducerea altor două foste mari glorii ale echipei din anii ’80. „Eroul de la Sevilla“ este un vechi colaborator de-al lui Gigi Becali, Duckadam fiind vicepreşedinte al Partidului Noua Generaţie în perioada 2004 – 2009.

După ce Anghel Iordănescu l-a refuzat, Gigi Becali a decis să-i ofere funcţia de preşedinte al Stelei lui Helmuth Duckadam, fostul mare portar al echipei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

„Începem un nou drum. Acesta începe cu domnul Duckadam, care este cel mai mare simbol al Stelei, pentru că fără el nu s-ar fi câştigat finala de la Sevilla. El se va muta aici cu familia, va fi preşedintele clubului Steaua, nu va fi de faţadă, de simbolistică, vine ca să mă ajute şi pe mine, dar ajută în primul rând Steaua", a explicat Gigi Becali.

„N-am putut să-l refuz pe domnul Becali. Am aşteptat această propunere de peste 15 ani. Sunt mândru de acest moment, mă bucur şi sper ca împreună cu staff-ul tehnic să readucem Steaua în Liga Campionilor. Pentru mine a fost o propunere neaşteptată pentru că eu îmi făcem alte planuri, voiam să plec cu familia pentru un an de zile în Statele Unite. Dar din această clipă încerc să ajut Steaua, pentru că Steaua mi-a dat ce sunt astăzi", a mărturisit Duckadam.

Legendarul portar şi-a câştigat dreptul de a emigra legal în Statele Unite după ce a câştigat la „Loteria Vizelor", în 2003, însă s-a reîntors repede în România.

„Ştiu să-mi respect şefii"

Fostul portar, care a fost timp de cinci ani membru de vază al Partidului Noua Generaţie, a menţionat că relaţia sa cu Gigi Becali este una foarte bună. „Eu am activat timp de şapte ani în cadrul Poliţiei de Frontieră şi ştiu să-mi respect şefii ierarhici şi aştept acelaşi respect din partea lor", a explicat Duckadam.

Bölöni: „Duckadam, o marionetă!"

Fostul mare jucător al Stelei, Ladislau Bölöni, a criticat noul proiect al lui Gigi Becali. „Steaua este în mâna unui om care îşi bate joc de acest club pentru că nu are capacitatea intelectuală de a conduce un asemenea club! Ilie Dumitrescu nu are forţa de a uni oameni şi de a face faţă la Steaua. Duckadam este doar un paravan. Mă deranjează că nu îşi dă seama că este o marionetă pe care o foloseşte conducerea din Ghencea. Duckadam nu o sa fie nimic la Steaua", a spus Bölöni.

Ţiţi Dumitriu, şef la academie

Gigi Becali l-a readus în club şi pe Dumitru Dumitriu, care va fi şeful Academiei de Fotbal a grupării roş-albastre. "Ţiţi Dumitriu umblă şi el pe la stadion şi crede că-l pune pe el Becali antrenor", spunea Victor Piţurcă în urmă cu câteva zile, după ce Dumitriu criticase ideea fostului selecţioner de a-i cere garanţii latifundiarului din Pipera.

Becali l-a ofertat totodată şi pe Miodrag Belodedici, căruia i-a propus să preia postul de director tehnic deţinut până acum câteva zile de Florin Marin. „Belodedici e acum în Macedonia şi trebuie să vorbesc cu el. El va sta şi pe bancă, o să fie şi un fel de antrenor secund", a spus finanţatorul.

„Nu mă interesează propunerea Stelei. Eu sunt angajatul FRF, există un proiect aici în care sunt implicat", a replicat însă sec Belodedici. Se pare că Gigi Becali îi va oferi până la urmă postul lui Massimo Pedrazzini.

Stadion gol cu Brăneşti

Toate grupurile de fani ai Stelei, Peluza Nord, Peluza Sud, Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti şi Liga Suporterilor Stelişti au anunţat că nu se vor prezenta la meciul cu Victoria Brăneşti, urmând să demareze totodată proteste de amploare pentru a-l pe face pe Becali să plece. „Îmi cer scuze faţă de suporteri. Chiar şi când Steaua era condusă de Ceauşescu lumea venea şi încuraja echipa, deşi lumea nu îl iubea pe Ceauşescu", a spus Becali.

Ilie Dumitrescu aşteaptă însă suportul fanilor: „Îi înţeleg pe suporteri, eu le-am onorat mereu toate evenimentele şi îi respect foarte mult, dar asta e dorinţa lor. Dacă eu atâta merit...", a declarat Ilie.

Cum arată noua organigramă

- Preşedinte: Helmuth Duckadam
- Manager general: Ilie Dumitrescu
- Director economic: Valeriu Argăseală
- Director marketing: Bobby Durbac
- Director Academia de Fotbal: Dumitru Dumitriu
- Antrenori secunzi: Eduard Iordănescu, Martin Tudor

Ilie schimbă sistemul de joc

Noul antrenor al roş-albaştrilor, Ilie Dumitrescu, a precizat că va schimba sistemul de joc al Stelei, urmând să folosească un modul 4-2-3-1, faţă de acel 4-3-3 al lui Piţurcă. „Am analizat echipa. Singurul numar nouă este Kapetanos. Dacă se întâmplă ceva cu el, nu mai avem număr nouă", a spus Ilie Dumitrescu.

„Domnul Becali mi-a pus o întrebare directă şi la obiect: «Iubeşti Steaua, vrei să ajuţi Steaua, vrei să vii ca antrenor?». I-am răspuns că nu pot să accept până nu merg la Constanţa şi vorbesc cu Hagi. Gică mi-a zis: «Am uitat ce s-a întâmplat în trecut, nu pot veni acum la Steaua, dar o voi face cu siguranţă în viitor, dacă se va apela la serviciile mele». Apoi, am avut o discuţie cu Becali şi i-am spus: «Nu vin pentru Gigi Becali, vin pentru Steaua.

Nu voi semna un contract ca antrenor, voi veni pe un contract simbolic de colaborare, nu vreau să iau niciun cent din banii clubului»", a precizat Ilie Dumitrescu. El a explicat de ce a acceptat această ofertă, la două luni după ce susţinea că nu poate lucra cu Gigi Becali: „Am văzut o schimbare în comportamentul lui Gigi Becali, am văzut o implicare financiară. Piţurcă a avut toate condiţiile, nici Hagi, nici Lăcătuş nu au avut condiţiile astea. Eu am venit aici, nu am cerut garanţii sau contract, i-am cerut lui Gigi Becali doar respect. Dacă Gigi Becali va încerca să facă declaraţii împotriva mea sau a jucătorilor atunci eu îi voi strânge mâna şi îl voi privi în ochi...", a explicat Ilie.

Iordănescu jr, secund

Dumitrescu a precizat că antrenor secund va fi Eduard Iordănescu, fiul fostului selecţioner Anghel Iordănescu, în timp ce preparator fizic ar putea fi un italian. „Edi are licenţă pentru a antrena în Liga I, ca preparator fizic m-am gândit la un italian care urmează să ne dea diseară un răspuns. Iar antrenor cu portarii va rămâne Martin Tudor", a adăugat Dumitrescu.

„Reveneam doar în condiţiile mele"

Victor Piţurcă a declarat ieri că a avut discuţii cu Gigi Becali, care ar fi dorit să-l readucă la echipă, însă latifundiarul nu l-a mai sunat apoi. „Gigi, acum două zile, după conferinţa mea, prin anumite persoane m-a contactat. Greşeala mea e că am acceptat să vorbesc cu el, a încercat să-mi spună timp de o oră că trebuie să mă întorc, l-am lăsat să vorbească. Revenirea nu se putea face decât în condiţiile mele, care nu se schimbau deloc", a spus Piţi.

Fostul selecţioner a continuat: „Să fim serioşi, nu am forţat nicio mână, am vrut doar să am garanţia că trei ani clubul va fi condus profesionist. Eu îl ştiam pe Gigi, e recidivist, am vrut să tai din prima răul", a precizat Piţurcă. „A zis Ilie Dumitrescu că cele mai bune condiţii mi s-au oferit mie. De unde ideea asta? Cele mai bune condiţii ar fi fost să am vreo 12 milioane de euro, au fost alţii care au avut atât la dispoziţie. Stoichiţă n-a avut personalitate şi nu a fost în stare să spună că jucătorul X nu pleacă de la echipă, Ghionea de exemplu", a conchis Victor Piţurcă.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite