Drumul spre Cupă trece pe la punctul cu var

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamo a beneficiat de  opt penalty-uri în acest sezon, ratând doar unul
Dinamo a beneficiat de opt penalty-uri în acest sezon, ratând doar unul

Ioan Andone şi-a luat toate măsurile de precauţie pentru meciul de azi cu Universitatea Craiova şi şi-a pus elevii să exerseze şi loviturile de la 11 metri. „Câinii“ au azi primul test cu oltenii lui Piţurcă. Şi, cum roş-albii au anunţat deja că obiectivul principal este câştigarea Cupei, tehnicianul nu lasă nimic la voia întâmplării.

„Fălcosul" şi-a băgat echipa de ieri după-amiază în cantonamentul de la baza de lângă Bucureşti. Acolo, pe lângă obişnuitele antrenamente şi şedinţa video pentru a analiza jocul echipei adverse, tehnicianul a făcut şi lista cu oamenii care vor executa penalty-uri, dacă va fi cazul, şi i-a pus la muncă. Cum N'Doye, unul dintre executanţi, va lipsi, atacanţii, plus Cătălin Munteanu şi „Prinţul" Cristea au fost desemnaţi să bată loviturile de pedeapsă. Andone ia în calcul această variantă pentru că se aşteaptă la un meci în care oltenii se vor închide bine. „Ne pregătim de penalty-uri", a dezvăluit Marius Alexe. „Indiferent cum, după prelungiri sau la 11 metri, trebuie să câştigăm", a zis şi Torje.

În schimb, craiovenii nu par să ia prea mult în calcul această variantă în disputa de diseară. „Ne gândim şi la penalty-uri, cum să nu, dar vom vedea dacă se va ajunge până acolo", a spus managerul Victor Piţurcă. Aflând că dinamoviştii se pregătesc şi de loviturile de la 11 metri, preşedintele Ştiinţei, Silvian Cristescu, a fost concis: „Orice e posibil în acest meci. Ştie Piţi ce are de făcut".

De trei ori s-au bătut penalty-uri

În Cupa României, Dinamo şi Craiova s-au întâlnit până acum în opt sezoane, împărţindu-şi în mod egal calificările. Din cele opt dispute, trei partide s-au decis la loviturile de departajare. „Câinii" au avut de două ori succes (sferturi '85-'86 şi semifinale '89-'90), în vreme ce oltenii s-au impus o singură dată la loviturile de departajare (semifinale '82-'83). O singură dată s-au întâlnit cele două echipe în finala Cupei României, în sezonul 1999-2000, Dinamo câştigând cu 2-0 pe arena „Lia Manoliu".

"Universitatea reprezintă mai mult pentru mine, pentru că acolo m-am format, însă aş vrea ca echipele să-şi împartă victoriile. Văd ele care în Cupă şi care în campionat."
Rodion Cămătaru fost atacant Univ. Craiova şi Dinamo

"Ne gândim şi la penalty-uri, cum să nu, dar vom vedea dacă se va ajunge până acolo."
Victor Piţurcă manager Univ. Craiova

s
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite