Drumul de la Dacia 1310 la Seat Cupra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epaminonda Nicu joacă la Unirea Urziceni din 2002, cunoscând toate perioadele clubului, de la Liga a treia la Liga Campionilor. La primul antrenament cu ialomiţenii, Epaminonda a venit la stadion cu o Dacia 1310, cumpărată de tatăl său în urmă cu 28 de ani! Acum, are un Seat Cupra tunat.

Epaminonda Nicu e cel mai vechi jucător al Unirii Urziceni. „Aproape că nici nu mai ştiu când am venit la echipă. A trecut prea mult timp de atunci. Îmi amintesc însă că Unirea juca în Divizia C, antrenor era Marin Dragnea, iar eu eram un copil cu o situaţie modestă. M-am transferat la Urziceni de la Mangalia, ca să fiu mai aproape de casă, dar şi pentru că se dorea promovarea", spune fundaşul vicecampioanei României, care este născut în Bucureşti. În 2002, la primul antrenament cu formaţia ialomiţeană, el a venit la stadion cu maşina tatălui său, o Dacia 1310, cumpărată în 1982! De atunci şi până în prezent, viaţa lui „Epa" s-a schimbat mult în bine, în special datorită ascensiunii fulminante pe care a cunoscut-o Unirea Urziceni.

Nicu are peste 200 de meciuri jucate pentru gruparea din Bărăgan, dar cele cu care se mândreşte cel mai mult sunt cele disputate în grupele Ligii Campionilor. Cea mai mare performanţă pe care jucătorul şi-a trecut-o în CV este însă câştigarea campionatului în sezonul 2008-2009.
Azi, Nicu are o altă condiţie socială. Conduce cea mai tare maşină din parcarea pe care o ocupă jucătorii Unirii, un Seat Leon Cupra, evaluat la 45.000 de euro.

A cerut 50.000 de euro de la Dinamo

Fundaşul este unul dintre puţinii jucători care au mai rămas la echipă dintre cei care au jucat cu Urziceniul în Liga Campionilor. Când Dumitru Bucşaru a decis că toate vedetele ialomiţenilor sunt de vânzare, pentru Nicu a apărut varianta unui transfer la Dinamo. Până la urmă, acesta a picat, întrucât „Epa" a solicitat o primă de instalare de 50.000 de euro. „Am cerut atât, pentru că dacă aş fi ajuns la Dinamo trebuia să renunţ la o sumă importantă pe care o mai aveam de primit de la Unirea", a precizat Nicu.

Tuning de 17.000 de euro!

image

Maşina Seat Cupra a lui Nicu a costat aproape 28.000 de euro, însă jucătorul a mai investit în ea încă 17.000 de euro ca să o tuneze. Are uşi „fluture", ajunge într-un timp foarte scurt la 250 de km/h şi poate atinge o viteză maximă de 296 de km/h!. „Cea mai mare viteză pe care am atins-o este 280 de km pe oră", a mărturisit „Epa", care a precizat că recordul respectiv a fost înregistrat pe o autostradă din Germania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite