Dragomir vrea să cenzureze discuţiile despre arbitraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a anunţat că va propune interzicerea discuţiilor referitoare la arbitrajele meciurilor din Liga I în cadrul emisiunilor televizate.

"Exact cum va fi în Italia, Spania, Germania, aşa va fi şi la noi din 2011. Vom introduce în caietul de sarcini interdicţia ca televiziunea sau televiziunile care vor lua imaginile să mai analizeze prestaţiile arbitrilor în emisiuni de analiză de după meci. Să fie permis poate doar în timpul transmisiei în direct să se comenteze arbitrajul", a declarat Dragomir aseară la Telesport.

Măsura de cenzură pe care vrea să o impună Dumitru Dragomir încalcă articolul 30 din Consituţia României, care prevede că "libertatea de exprimare a gîndurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile"

Chiar dacă Dragomir invocă modelul italian, în Peninsulă doar televiziunea publică s-a conformat, parţial, unei asemenea măsuri, posturile particulare continuând să analizeze arbitrajele meciurilor din Serie A.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite