Dragomir: "De DNA scăpăm doar după ce se face raportul de ţară, până atunci ne ţine în joc de glezne"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că oamenii din fotbal vor scăpa de investigaţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie doar după anunţarea raportului de ţară al Comisiei Europene, până atunci aceştia urmând să fie ţinuţi de procurori în "joc de glezne".

"A fost un an foarte bun pentru mine. Atacuri au fost... dar eu sunt învăţat cu ele precum căţeaua la prune. Cine dracu' scapă de DNA? Scăpăm doar după ce se face raportul de ţară. Până atunci ne ţine numai în joc de glezne. În politică nu mă mai bag. N-am stat două legislaturi în Parlament, ce mai îmi trebuie?", a afirmat oficialul LPF.

Dragomir susţine că FRF se va implica financiar în organizarea Galei fotbalului profesionist, programată, luni, de la ora 18.00, la Crystal Palace Ballrooms. "Gala fotbalului va fi o sărbătoare extraordinară pentru că de anul acesta se implică şi FRF. Federaţia se implică şi cu bani de data aceasta. Fostelor glorii ale fotbalului românesc, la fel ca anul trecut, le vom da şi noi un porc, un porc şi jumătate acolo... să ducă şi ei o jumătate de an cu carnea dintr-un porc dat de noi, de Ligă şi FRF. E ca un respect, noi nu facem ceva neapărat pentru premierea acestor foşti mari jucători, facem asta pentru a-i scoate în evidenţă şi ca să nu îi uite lumea. Asta a fost ideea mea, iar preşedintele Mircea Sandu a fost încântat. Voinescu, Zavoda, Ienei, Negrilă, Dinu, Pescaru... sunt mulţi, sunt peste 50. Aşa că îi scoatem în faţa camerelor, pentru că merită. Aceşti oameni sunt acum bolnavi din cauza acestui sport. Iar guvernele din ultimii 20 de ani nu au avut grijă de marii sportivi ai acestei ţări", a spus Dragomir.

Clasamentul Ligii I la finalul turului îl surprinde pe Dumitru Dragomir. "Nu mă aşteptam să arate aşa clasamentul. Sincer, mă aşteptam ca Vasluiul să fie mai sus, Galaţiul să fie mai sus, Astra să fie mai sus... aşa gândeam eu", a precizat el.

În ceea ce priveşte amânarea etapei a XVIII-a a Ligii I, prima a returului, preşedintele LPF a afirmat că acest lucru nu este posibil, precizând că jucătorii sunt plătiţi pentru a juca şi pe terenuri îngheţate. "Jucătorii să crească în valoare să joace în Spania, în Italia, unde sunt terenuri neîngheţate. Acestea sunt terenurile la noi, ei sunt profesionişti, primesc bani pentru aşa ceva. Aşa că trebuie să se pregătească şi pentru vreme rea şi pentru vreme bună. În februarie avem semnale că nici nu putem începe campionatul. Atunci va fi iarna de fapt. Amânarea asta oricum nu a solicitat-o niciun club", a adăugat preşedintele LPF.

Dragomir a afirmat în glumă că era dispus să meargă la Sibiu să prindă tigrul care a scăpat, marţi, de la Grădina Zoologică. "A scăpat un tigru? Păi mă duc să-l prind eu, ce, e o problemă asta? Câţi tigri au vrut să mă cureţe pe mine în decursul vieţii şi le-am tocit dinţii. Ce mai contează unul în plus?", a spus zâmbind Dumitru Dragomir.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite