Două săbii şi doar o teacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid şi Dinamo se duelează duminică pentru poziţia a şasea, ultima care duce în Liga Europa. „Câinii“ sunt pe  locul şase, ultimul care duce într-o competiţie internaţională, cu 48 de puncte, iar „vişiniii“ sunt doar o poziţie mai jos, având 43 de puncte.

Pe lângă orgolii, partida este şi una cu miză financiară pentru că echipa care va ajunge în Europa are şansa de a-şi redresa bugetul. În acest moment, acţionarii dinamovişti se chinuir să găsească măcar 1 milion de euro, pentru a răscumpăra acţiunile lui Vasile Turcu.

"Dacă nu-mi iau banii, firma intră în faliment şi închide obloanele", a ameninţat vicepreşedintele "câinilor". De partea cealaltă, pentru giuleşteni ar fi al doilea an consecutiv în care ratează Europa. Mai mult, ar fi un motiv în plus pentru Ioan Andone să dea curs unei oferte din străinătate. "Am convenit cu domnul Copos să îi dau un răspuns pe 31 mai", a precizat "Fălcosul".

Apel la tas

Rapidiştii au făcut o nouă încercare la LPF, depunând o cerere ca Bălan şi Varga să primească vizele pe carnetele de joc. LPF nu a dat niciun răspuns şi e greu de crezut că va avea un răspuns favorabil la această cerere, pentru că ar însemna că-şi reunoaşte greşeala. "Am făcut deja apel la TAS. Cerem daune de milioane de euro. Federaţia admite că transferurile sunt legale, iar LPF nu", a comentat George Copos.

Boştină pleacă

Jucătorul lui Dinamo, unul dintre cei cinci grevişti de la echipă, a recunoscut ieri că nu-şi va prelungi acordul cu roş-albii, scadent în această vară. „Îmi doresc să mă despart civilizat de acest club", a spus Boştină.

Cum se pregăteşte Rapid

Ando a avut discuţii cu toţi jucătorii. „Trebuie să-i luăm pe sus, ca şi la meciul cu Steaua. N-avem nimic de pierdut", le-a transmis Andone jucătorilor.

Patronul giuleştenilor, George Copos, i-a promis fiecărui rapidist câte 40.000 de euro dacă echipa se va califica în Liga Europa.

„Fălcosul" a lucrat pe vremea când o pregătea pe Dinamo cu numai puţin de zece fotbalişti din lotul actual al „câinilor", începând de la Pulhac sau Moţi şi până la Niculescu sau Bratu. Antrenorul rapidiştilor le-a dezvăluit jucătorilor fiecare secret al adversarilor.

„Îi prindem într-o perioadă proastă. Nu trebuie să avem milă", a spus antrenorul. Ando i-a băgat la două antrenamente zilnice la Pro Rapid pe fotbaliştii săi. După şedinţa de pregătire a serii, jucătorii sunt liberi.

Cum se pregăteşte Dinamo

De marţi, jucătorii se află în cantonament la Săftica, Ţălnar programând două antrenamente pe zi, primul la ora 11.00 iar cel de-al doilea la 17.00. "Ţânţarul" va organiza şi o şedinţă video. Roş-albii vor analiza meciul Rapidului cu Steaua, 5-1, şi partida din tur, 1-1.

„Greviştii" Zicu, Mărgăritescu, Adrian Cristea şi Boştină sunt în lot pentru meciul din Giuleşti, însă sunt în urmă cu pregătirea fizică. Doar Boştină ar putea evolua în derby-ul de duminică.

Mâine, la Săftica, dinamoviştii vor disputa un meci de verificare în compania unei grupe de juniori, după care Ţălnar va contura primul „11" pentru disputa cu elevii lui Andone.

Şefii i-au anunţat pe jucători că vor avea fiecare o primă de 3.000 de euro în cazul unei victorii în Giuleşti. La fel vor primi şi rapidiştii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite