Două lovituri într-o zi: Ioniţă şi Maksimovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid s-a uitat cum Steaua şi Dinamo se bat în transferuri, dar ieri a rezolvat doi jucători: atacantul Alexandru Ioniţă, repatriat de la Köln, şi sârbul Novica Maksimovici.

Pentru Rapid, perioada de transferuri a început mai greu din cauza lipsei unui buget generos, dar, până la urmă, întăririle aşteptate de Răzvan Lucescu au început să apară. Ieri s-au parafat două achiziţii. Primul adus a fost Alexandru Ioniţă, atacantul de 22 de ani vândut la FC Köln în 2010, care n-a confirmat în Germania. Ioniţă a semnat un contract pentru un împrumut de şase luni, dar Rapid are la vară şi prima opţiune de cumpărare definitivă, pentru doar 500.000 de euro.

De fapt, ar fi vorba de o răscumpărare din care giuleştenii ar câştiga două milioane de euro, având în vedere că fusese vândut în Bundesliga pentru 2,5 milioane de euro, cu doar un an şi jumătate în urmă.

Copos îi plăteşte doar o parte din salariu

George Copos a fost artizanul acestor negocieri cu nemţii, iar tot ce trebuie să plătească Rapid este o parte a salariului jucătorului, care se ridică la aproximativ 15.000 de euro pe lună.

„Am ales cu inima, am avut şi alte opţiuni din Germania şi Italia, dar sunt fericit să mă întorc acasă. Am trecut peste perioada de la Köln şi sunt gata să dau totul pentru event. E cea mai mare dorinţă a mea. M-am maturizat, nu mai sunt copilul care, când dădea un gol, era trei zile cu capul în nori. Nu sunt trist că nu am jucat mai mult la Köln, am fost şi accidentat o bună perioadă", a afirmat Ioniţă la prezentarea sa. Atacantul, care este impresariat de Pietro Chiodi, a intrat în inima suporterilor rapidişti după cele două goluri marcate împotriva Stelei în victoria cu 5-1 a giuleştenilor.

Maksimovici, acoperirea lui Alexa

Tot ieri, Rapid a reuşit să mai parafeze transferul unui jucător fără nume sonor, dar tot de perspectivă, având în vedere că are doar 23 de ani. Acesta se numeşte Novica Maksimovici şi este un mijlocaş central sârb care joacă pentru Hajduk Kula. Maksimovici evoluează de la 19 ani la nivel înalt, a strâns deja 77 de partide în prima ligă din Serbia, toate pentru Hajduk Kula şi a fost adus pentru a le face concurenţă lui Dan Alexa şi Nicolae Grigore. Un argument în plus este şi faptul că Alexa are deja 8 galbene încasate, iar de la 10 încolo stă câte un meci pentru fiecare avertisment primit.

Pentru Maksimovici, Rapid va plăti cu tot cu suma de transfer, prime de instalare şi onorariile impresarilor în jur de 70.000 de euro. Închizătorul sârb va ajunge azi la Bucureşti pentru a semna şi el contractul pe doi ani şi jumătate cu Rapid, după ce cluburile şi-au pus deja parafa zilele trecute.

"Toată lumea a spus că am plecat prea repede, dar puneţi-vă în situaţia mea! Ce era să fac? M-am maturizat şi am încredere că voi juca mai bine cum am făcut-o ultima dată la Rapid. Fără fiţe, fără mofturi, ci cu multă muncă."
Alexandru Ioniţă
atacant Rapid

Alexandru Ioniţă

Vârsta: 22 de ani
Post: atacant
La Rapid: 28 de meciuri / 10 goluri (2009-2010)
La Köln:
8 meciuri / 0 goluri (2010-2012)

Novica Maksimovici

Vârstă: 23 de ani
Post: mijlocaş central
La Hajduk Kula: 77 de meciuri / 0 goluri (2009-2012)
A mai jucat la: Hajduk Rodić (Serbia) şi FK Crvena Stijena (Muntenegru)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite