Două goluri şi un vis!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victima unei accidentări terifiante în urmă cu 5 ani, petrolistul Daniel Opriţa a revenit în Liga I şi a învins campioana Oţelul Galaţi prin două execuţii de senzaţie. „Băieţi, pe 10 august e ziua mea. Fac 30 de ani, dar nu pot să vă dau de băut, pentru că seara o să am meci cu Argentina. Azi dau două goluri şi mă cheamă nea Piţi la lot!“.

Vorbele de mai sus îi aparţin lui Daniel Opriţa şi au fost spuse pe masa de masaj, înaintea meciului Petrolul-Oţelul, scor 2-1. „Bobină" sau „Dinel", cum e poreclit Opriţa, e recunoscut pentru faptul că face glume. A glumit cu naţionala, pentru că nu mai visează de mult la lot.

Şi-a ţinut însă promisiunea şi a dat două „boabe" campioanei Oţelului, atrăgând atenţia asupra faptului că nu e un jucător terminat, în ciuda unei accidentări teribile suferite în decembrie 2006, la meciul Universitatea Craiova-Steaua. Drumul de la Opriţa - fotbalistul cu un genunchi distrus  complet, până la Opriţa - eroul Petrolului la revenirea în Liga I, a fost lung şi anevoios.

Răchită: „Vomita la antrenamente"

Povesteşte actualul antrenor al Petrolului, Vivi Răchită: „În 2010 când i-am propus să vină la noi, vroia să se lase de fotbal. Nu se regăsea deloc şi avea psihicul terminat. Îl ştiam de la Steaua, unde am fost colegi, şi cel mai mult am mizat pe caracterul lui. E oltean ambiţios. În primele luni, vomita la antrenamente, pentru că nu mai avea suflu. Nu-l mai durea genunchiul, dar pierduse condiţia fizică. Abia alerga. A îndurat însă şi a mers înainte, întrucât a realizat că de fotbal te laşi o singură dată".

Tot Răchită a dezvăluit şi că Opriţa se antrenează şi acum suplimentar la genunchiul drept, cel rupt de fostul craiovean Mihai Dina.

„I-au trebuit 6 luni ca să se pună pe picioare, dar nici acum nu e la capacitate maximă. E cam la 85 la sută din ce poate el în mod normal", a mai afirmat tehnicianul „lupilor galbeni".

Aceeaşi accidentare cu cea a lui Balaci

Accidentarea pe care a suferit-o „Bobină" a fost similară cu cea care i-a frânt cariera lui Ilie Balaci. Din fericire, medicina a evoluat mult şi după câteva operaţii şi o perioadă de recuperare de aproape un an, fostul stelist a putut intra din nou pe gazon.

N-a reuşit să revină la nivelul care îl adusese şi la naţională, unde are 6 selecţii, iar cariera lui a intrat pe o pantă descendentă. Steaua l-a dat la Dinamo, printr-un  schimb cu Pleşan, Dinamo l-a dat la UTA, au urmat apoi Lorca (liga a 3-a spaniolă), Aarau (Elveţia) şi FC Baku (Azerbaidjan). În total, din 2007 până în 2010, Opriţa a jucat în 27 de meciuri şi n-a înscris niciun gol. Drept pentru care a fost catalogat de mulţi, pe bună dreptate, un jucător terminat.

„Accidentarea aia mă transformase într-un obsedat. Am vrut să renunţ la fotbal. M-am gândit că e păcat să renunţ la 25 de ani, însă de multe ori în momentele în care nu-mi mergea nimic acesta era gândul care mă bântuia. Mă bucur că am marcat. Antrenorul ne-a zis la pauză că sigur vom înscrie şi uite că aşa a fost. Visam să înscriu la revenirea Petrolului, aşa cum atunci când eram în cârje visam să joc din nou fotbal. Abia aştept să jucăm la Ploieşti în faţa suporterilor noştri pe noul stadion", a declarat Daniel Opriţa, primul golgeter al sezonului 2011-2012.

6 selecţii are Daniel Opriţa la echipa naţională, pentru care a marcat un gol.

A trăit drama de la Middlesbrough

Opriţa a început fotbalul mare la Reşiţa, unde a fost remarcat de actualul selecţioner, Victor Piţurcă, într-un meci din Cupa României, contra Stelei. Piţi l-a adus în Ghencea, iar în 5 ani petrecuţi în Ghencea, „Bobină" a reuşit să marcheze pentru „roş-albaştri" în Liga I, Cupa României, Supercupa României, Liga Campionilor şi actuala Liga Europa, performanţă cu care se mai mândresc numai Ilie Dumitrescu, Damian Militaru şi Nicolae Dică. A avut însă şi o mare dezamăgire, trăind din teren meciul cu Middlesbrough, din semifinalele  Cupei UEFA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite