Dosarele X la Astra – Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Vladimir Petrovici era cu bagajele făcute pentru a pleca să preia naţionala ţării natale, Serbia,  pentru Tibor Selymeş, misiunea a fost chiar mai grea decât cea a omologului de pe banca Timişoarei. Venit de la Sportul la Astra, Selymeş a acceptat să preia o trupă total nouă, ai cărei jucători s-au strâns în vară.

Dar visul de preamărire al prahovenilor, care se încurajau la începutul sezonului că se vor bate pentru o calificare în cupele europene, putea căpăta contur încă de la debutul fostului membru al „Generaţiei de Aur" pe banca tehnică a Astrei. După aproape o primă repriză în care ploieştenii au primit cuminţi atacurile bănăţenilor, Goga şi Helder ratând singurele ocazii ale Timişoarei, Lucian Goian a fost aproape să-şi imite fratele golgheter din vremurile şi a trimis cu capul puţin peste (43).

În partea secundă, ploieştenii au lăsat  echipamentul defensiv la vestiare. În pas de defilare, Fatai l-a executat pe Pantilimon dintr-o centrare a lui Măţel (57), asta după ce cu patru minute înainte goalkeeperul timişorenilor respinsese incredibil în faţa aceluiaşi nigerian adus de la Farul.

Totuşi, năravul ploieştenilor de a irosi munca pe finalul meciurilor nu s-a schimbat odată cu venirea lui Selymeş. Asta mai ales şi că Helder, brazilianul aruncat de Dinamo pe Bega, avea de demonstrat ceva „câinilor" şi s-a înălţat excelent în careu, de unde a trimis cu capul pentru cel de-al cincilea egal din şapte meciuri al Timişoarei, tot atâtea câte are şi Astra, care n-a bătut însă pe nimeni în acest sezon. 

1-1

Astra Ploieşti: Miron - Măţel (Rohat 78),L. Goian, Nogo, Mihalache - Takayuki, Fl. Pătraşcu - Paulinho  (Florea 82), Popara (Cl. Tudor 35),Fatai - Miranda.

Antrenor: Tibor Selymes

FC Timişoara: Pantilimon - Helder, Burcă, Luchin, Scutaru - Goga (Mera 46), Bourceanu, Alexa, Curtean (Zicu 60) - Magera, Axente.

Antrenor: Vladimir Petrovici

Marcatori: Fatai 56 / Helder 75

Arbitru: Alexandru Tudor

Stadionul „Astra": 3.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite