Dorinel mizează tot pe garda veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Munteanu nu este mulţumit de modul în care s-au prezentat achiziţiile în cele două cantonamente. Au mai rămas patru zile până la debutul noului sezon fotbalistic în România. Partida de duminică dintre campioana Oţelul şi câştigătoarea Cupei, Steaua, va fi cea care va deschide balul.

Tehnicianul campioanei, Dorinel Munteanu, susţine că va avea nevoie de un lot de 24 de jucători pentru a face faţă pe toate fronturile: Liga I, Cupa României şi Liga Campionilor. „Aş mai avea nevoie de încă doi jucători, un fundaş dreapta şi un stoper. Cârjă s-a întors de la Petrolul, dar nu intră în calculele mele. Probabil vom aduce nişte jucători din campionatul intern, pentru că nu avem un buget de transferuri. La Oţelul nu avem milioane de euro la dispoziţie", a declarat fostul internaţional. Antrenorul campionilor nu este pe deplin mulţumit de modul în care s-au prezentat achiziţiile verii în cele două cantonamente.

„Rămân încă doi ani la Galaţi"

„Cu Steaua vor evolua tot jucătorii pe care îi cunoaşteţi, din garda veche. Aştept un alt randament de la toţi cei pe care i-am adus în această perioadă. O să mai discut cu ei, pentru că vreau să se integreze cât mai rapid. La Oţelul nu există titulari şi rezerve, fiecare jucător din lot are şanse egale în viziunea mea", a explicat antrenorul de 43 de ani.

Munteanu s-a referit, în mod special, la vedeta campaniei de achiziţii, internaţionalul peruan Daniel Chavez Castillo: „El joacă în spatele vârfului împins, în sistemul pe care-l folosesc eu. Chavez e un jucător tehnic, dar încă nu s-a integrat la noi în echipă". Dorinel Munteanu susţine că şi-a propus să mai rămână la Galaţi cel puţin încă două sezoane. „Vreau să-mi respect şi cel de-al doilea mandat, aşa cum am făcut-o şi cu primul. Îmi doresc să obţin la Galaţi performanţe cel puţin la fel de mari ca cele de anul acesta. De aceea am şi rămas la echipă", a explicat „Neamţul". 

''Steaua are o echipă nouă, are palmares, însă noi suntem gata pentru meciul de la Piatra Neamţ. ''
Dorinel Munteanu antrenor Oţelul Galaţi

Noutăţile Oţelului din această vară

- Zoran Ljubinkovici (fundaş, Petrolul Ploieşti)
-Alexandru Benga (mijlocaş, Petrolul Ploieşti)
- Sorin Frunză (mijlocaş, Rapid Bucureşti)
- Nejc Skubici (mijlocaş, NK Drava Ptuj)
- Daniel Chavez Castillo (atacant, KVC Westerlo)

Iordănescu: „Nu las Steaua să se mute din Ghencea!"

Noul sezon al Ligii I stă să înceapă, însă Steaua nu ştie încă unde va evolua în campionatul care urmează. Dacă până acum era dat ca sigur faptul că în primele etape roş-albaştrii se vor deplasa la Buzău, urmând să se mute pe „Arena Naţională" odată ce va fi gata, lucrurile au luat din nou o întorsătură ciudată. Fostul antrenor din Ghencea, Anghel Iordănescu, i-a împăcat pe Gigi Becali şi pe ministrul Apărării, Gabriel Oprea, iar acum încearcă să readucă Steaua pe arena pe care a cunoscut cele mai mari satisfacţii. „Îmi doresc ca Steaua să rămână în Ghencea. Până şi ministrul Oprea doreşte acest lucru. Cred că nimeni nu îşi poate imagina că spiritul Stelei poate fi asociat cu stadionul din Buzău, de exemplu. Fără supărare, dar locul echipei este în Ghencea. Eu nu pot accepta ideea ca acest club să joace în altă parte", a punctat „Generalul".

Becali nu mai vrea în ghencea nici gratis

Cu toate acestea, Gigi Becali nu crede că situaţia s-ar mai putea schimba, insistând pe ideea că echipa sa va părăsi Ghencea în această vară. „Eu nu vreau să mă mai cert, dar nici nu mă mai interesează vechiul stadion. Vreau să plecăm pentru că pe Ghencea plătim un milion de euro în plus în fiecare an. Aşa, la Mogoşoaia, n-am nevoie de niciun angajat. Am fost victimă în situaţia asta! Ei m-au dat afară, aşa că nu mă mai întorc nici gratis", a explicat patronul Stelei.

''La Mogoşoaia va fi noul sediu al clubului. Se amenajează câteva birouri ca să fim funcţionali, căci mai este puţin şi începe campionatul.''
Helmuth Duckadam preşedinte Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite