Dorinel ia în calcul revenirea în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decanul de selecţii al primei reprezentative a lăsat de înţeles că ar fi tentat să îmbrace tricoul gălăţenilor într-o partidă de Liga I, dacă situaţia din clasament i-o va permite. Tehnicianul liderului la zi al campionatului va împlini 43 de ani la 25 iunie şi a bifat ultima apariţie ca jucător în sezonul 2008-2009, când o antrena pe „U“ Cluj.

Ceea ce părea la început a fi doar o glumă capătă tot mai mult contur. Tehnicianul liderului la zi al Ligii I a admis că ar putea juca din nou într-un meci oficial, în tricoul Oţelului, într-una dintre ultimele etape ale campionatului.

Totul va depinde însă de situaţia din clasament a echipei sale, la ora ultimelor partide de pe teren propriu, cu Universitatea Craiova şi FC Timişoara. „Dacă aş intra măcar 10-20 de minute în echipa Oţelului Galaţi, pe final de campionat? Nu se ştie... Să vedem dacă soarta va vrea aşa ceva. Ca să mai joc, trebuie să mă apuc tare de antrenamente, că acum am nişte kilograme în plus", a mărturisit enigmatic „Neamţul".

A  jucat ultima oară pentru „U" cluj

Munteanu n-a mai jucat într-un meci oficial din sezonul 2008-2009, când o antrena pe „U" Cluj. Fanii Oţelului i-au mai sugerat tehnicianului, mai în glumă, mai în serios, să revină pe gazon şi anul trecut, când fostul internaţional a avut o evoluţie de excepţie într-un meci caritabil, disputat la Galaţi. Motivul pentru care „Munti" ar îmbrăca din nou echipamentul de jucător ar fi acela că fostul mijlocaş n-a avut parte până acum de un meci de retragere, deşi a adunat nu mai puţin de 134 de selecţii în tricoul primei reprezentative.

Au mai existat discuţii în acest sens cu directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, fără a se concretiza însă nimic până în momentul de faţă. În sezoanele trecute ale întrecerii interne, Pavel Badea şi Damian Militaru
s-au retras definitiv, de la Universitatea Craiova, respectiv Jiul Petroşani, la ultima partidă de pe teren propriu dintr-un an competiţional, după lungi perioade de inactivitate fotbalistică.

"Am acumulat foarte multe selecţii la echipa naţională şi recunosc că mi-aş dori şi un meci de retragere mai special.''
Dorinel Munteanu
antrenor Oţelul

Alţii ca el

Anghel Iordănescu

Şi-a încheiat cariera de jucător în 1984, la 34 de ani, dar a acceptat să revină pe teren doi ani mai târziu, în finala Cupei Campionilor Europeni, pe care Steaua a câştigat-o în dauna Barcelonei.

Ioan Ovidiu Sabău

S-a retras în 2003, la 35 de ani, dar a revenit într-un meci oficial doi ani mai târziu, când a îmbrăcat tricoul celor de la Gaz Metan Mediaş, echipă pe care o şi antrena.

Viorel Ion

S-a retras în 2007, la 40 de ani, când era antrenor-jucător în Liga I, la Gloria Buzău, dar a revenit după aproape doi ani, când a evoluat în câteva partide pentru Petrolul Berca, în Liga a III-a.

Mircea Lucescu

S-a retras în 1982, la 37 de ani, dar a revenit într-un meci oficial cu Sportul, în sezonul 1989-1990, la 45 de ani împliniţi, pe când era antrenor la Dinamo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite