„Dorinel e iraţional!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Andone l-a „taxat“ pe tehnicianul Oţelului, după ce acesta a spus că roş-albii au „murit“ pe teren la Galaţi, dar nu vor juca la fel şi la Timişoara. Antrenorul dinamovist spune că Dorinel Munteanu şi elevii săi ar trebui să fie mulţumiţi cu rezultatul de egalitate fiindcă, dacă partida ar mai fi durat puţin, „câinii“ ar fi învins.

Dacă Ioan Andone a vorbit frumos despre Oţelul la conferinţa de presă de după meciul încheiat 3-3, antrenorul gazdelor i-a „înţepat" pe adversarii de sâmbătă. „Munti" a fost iritat când a auzit că „Fălcosul" a lăudat prestaţia echipei sale: „A vorbit frumos despre Oţelul? Nu mă interesează! Andone şi-a schimbat discursul. Acum câteva săptămâni avea altă părere despre noi". În plus, Dorinel a lăsat de înţeles că Dinamo o va lăsa mai moale în întâlnirea din ultima etapă, atunci când se va deplasa la Timişoara!

„Nu e un antrenor mare"

Tehnicianul „câinilor" a luat foc în momentul în care a auzit acuzele omologului său de la Galaţi. „Când pierzi poziţia de lider după ce ai condus campionatul timp de 18 etape nu mai gândeşti raţional! Dacă mă atacau antrenori mari, cum ar fi Mircea Lucescu şi Emeric Ienei, era altceva, dar, aşa, Dorinel...", a comentat Andone. Acesta le-a transmis celor de la Oţelul că ar trebui să fie mulţumiţi şi cu remiza, 3-3, chiar dacă în minutul 86 scorul era 3-1 pentru gălăţeni. „Până la urmă, tot Oţelul a câştigat un punct. Vă spun eu, dacă meciul mai ţinea puţin, nici punctul ăsta nu-l scoteau! Nici pe ăsta! Eu am făcut nişte schimbări ofensive, i-am introdus pe Ţucudean şi pe Dănciulescu, dar aş fi făcut aceste modificări şi la 1-1. Tot pe atac jucam, tot ofensiv!", a dezvăluit „Fălcosul".

Dinamo se pregăteşte de turul semifinalelor din Cupa României, cu Gloria Bistriţa (miercuri, ora 20.45, Pro TV). „Meciul ăsta este la fel de important precum cel cu Steaua, din campionat. Eu mi-am făcut deja strategia pentru Cupă. «Dubla» cu Bistriţa e capitală fiindcă e ultima noastră şansă de a lua un trofeu în acest sezon", a încheiat Andone.

" M-aş bucura ca Dinamo să încerce să învingă la Timişoara, aşa cum a făcut-o la Galaţi. "
Dorinel Munteanu
antrenor Oţelul

Torje e apt pentru derby

Gabi Torje a suferit o contractură musculară înaintea partidei de sâmbătă cu Oţelul Galaţi, iar roş-albii se temeau că nu va putea juca în derby-ul de peste o săptămână, cu Steaua. Medicii au anunţat însă că „Piticul" că va fi apt pentru întâlnirea din Ghencea, care va avea loc, luni, 25 aprilie. Totuşi, după ce n-a evoluat la Galaţi, Torje ar putea fi menajat şi în partida de miercuri din Cupă, cu Gloria Bistriţa.

„Centrarea lui Alexe, o noutate"

Fostul impresar, Ioan Becali a vorbit la superlativ despre mijlocaşul „câinilor", Marius Alexe (foto). „Poate ajunge un mare jucător. De mult nu am mai văzut o centrare ca a lui Alexe la golul lui Cătălin Munteanu în meciul cu Oţelul. Este o noutate în fotbalul modern! Dacă ţine această strategie, de promovare a tinerilor, Dinamo va câştiga campionatul la pas, peste doi ani. Alexe şi Torje vor aduce bani mulţi la Dinamo", e de părere Giovanni.

Dolha poate apăra cu Steaua

Portarul lui Dinamo, care s-a accidentat grav în meciul cu Braşovul, a revenit din această săptămână la antrenamentele conduse de Ioan Andone. Chiar dacă nu poate evolua în partida cu Gloria Bistriţa, din Cupă, Emilian Dolha intră în vederile staff-ului tehnic pentru derby-ul cu Steaua. De la accidentarea goalkeeperului de 31 de ani, Andone i-a tot rotit pe Bălgrădean şi pe Naumovski între buturile roş-albilor.

Moţi admite că a comis-o ca la juniori

Moţi (dreapta) a fost depăşit uşor de gălăţeni   Foto: Bogdan Dimofte



La Galaţi, fundaşul dinamovist a pus serios umărul la faza din care gălăţenii au luat un avans de două goluri în minutul 54. Moţi a vrut să‑i paseze portarului Bălgrădean, dar a fost deposedat de Antal, care i-a pasat lui Pena şi acesta a dus scorul la 3-1.

„Am revăzut de multe ori faza la televizor şi nu-mi explic... Am făcut o greşeală de junior! Sincer, îmi e foarte ciudă, mai ales că până atunci avusesem alte patru-cinci faze şi nu m-am complicat deloc, am dat mingea tare în aut. Nu ştiu de ce n-am făcut la fel şi-n acel moment", a spus apărătorul roş-albilor la o zi după meci. „Am trecut deja peste eroarea de la Galaţi. Colegii şi antrenorii mi-au fost alături şi m-au încurajat", a explicat jucătorul de 26 de ani care a avut o discuţie particulară cu Andone, tehnicianul asigu­rându-l că va miza pe serviciile sale şi-n continuare. „E bine pentru noi că jucăm din trei în trei zile pentru că aşa am şansa de a demonstra cât mai repede că gafa de la Galaţi a fost doar o întâmplare", a mai spus stoperul dinamovist.

Moţi s-a referit şi la partida de miercuri, din semifinalele Cupei României, cu Gloria Bistriţa: „Avem un meci extrem de important pentru că ne jucăm şansele pentru singurul obiectiv care ne-a mai rămas sezonul acesta. Apoi, urmează derby-ul cu Steaua şi sper să-i facem fericiţi pe suporteri".

" Mă miră că Moţi a gafat la golul de 3-1. Nu mai greşise în retur. Oricum, se pregăteşte foarte bine şi, per ansamblu, sunt foarte mulţumit de ceea ce joacă. "
Ioan Andone
antrenor Dinamo

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite