Dorin Goian, integralist într-un meci istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Goian (stânga), într-un moment euforic alături de managerul Ally McCoist
Dorin Goian (stânga), într-un moment euforic alături de managerul Ally McCoist

Fundaşul de 31 de ani a jucat în Rangers – East Sterling, o partidă din liga a patra, care a stabilit un record de asistenţă la nivel mondial.

Scoţia n-are nici pe departe cel mai atractiv campionat din Europa, însă, în weekendul care a trecut, suporterii scoţieni au predat o adevărată lecţie de devotament, care a impresionat lumea fotbalului.

Retrogradată în liga a patra din cauza problemelor financiare, Glasgow Rangers (între timp a fost redenumită Rangers FC) a jucat primul meci din noul sezon pe teren propriu. Partida cu East Sterling a stabilit un record de asistenţă în ceea ce priveşte o partidă din liga a patra. 49.118 fani au umplut „Ibrox Park", doborând, fără probleme, precedentul record, stabilit în 1961, când „doar" 37.774 de englezi au urmărit întâlnirea Crystal Palace - Millwall.

Oaspeţi cu tupeu

În ciuda atmosferei senzaţionale din tribune, Rangers n-a avut 1-0 de la cabine, cum se spune în fotbal. Din contră! Oaspeţii au început meciul cu tupeu şi au deschis scorul după cinci minute. Un scenariu de coşmar pentru Rangers, care în prima etapă a smuls, cu greu, o remiză la Peterhead (2-2), în minutul 90!

Totuşi, încurajaţi de un public entuziast, Goian şi colegii săi au remediat situaţia până la pauză, când tabela arăta 2-1. S-a terminat 5-1, iar Goian a bifat toate cele 90 de minute.

La fel şi cu Juve, Napoli şi La Coruna

Rangers nu e prima echipă de tradiţie care primeşte un sprijin total din partea suporterilor săi într-un moment dificil. În Italia, Napoli juca, de obicei, cu 70.000 de oameni în tribune, pe când echipa ajunsese în ligile inferioare. La fel s-a întâmplat şi cu Juventus, care mai mereu avea stadionul plin în Serie B, după scandalul „Calciopoli".

În Spania, Deportivo La Coruna a reuşit promovarea în La Liga, întrucât, în stagiunea 2011 - 2012, petrecută în Segunda, „El Riazor" a fost plin tot timpul, iar Deportivo a avut o linie formidabilă de clasament acasă: 18 victorii, două egaluri şi o singură înfrângere.

E dorit în Italia, în Serie B

Dorin Goian, alături de americanul Bocanegra şi de italianul Cribari, se numără printre fotbaliştii cunoscuţi care n-au părăsit Rangers în liga a patra. Totuşi, „Goe" e dorit în Serie B şi ar putea da curs ofertei pentru a nu pierde contactul cu echipa naţională. Site-ul tuttomercatoweb.com a notat că fundaşul român e pe lista celor de la Spezia. În Italia, Goian a jucat la Palermo, între 2009 şi 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite