Salvatorii de serviciu: Kapetanos şi Szekely

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Stoica (stânga) şi Găman au grijă "părintească" de Bogdan Stancu
Dorel Stoica (stânga) şi Găman au grijă "părintească" de Bogdan Stancu

Steaua s-a impus din nou în ultimul minut de joc, învingând pe Craiova la fel ca în meciul cu Vaslui. Doi tehnicieni aflaţi sub privirile ameninţătoare ale pretendenţilor la scaunul de antrenor. Sub aceste auspicii s-a desfăşurat partida de aseară dintre Craiova şi Steaua.

Dacă pericolul pentru Neagoe a venit din lojă, unde fostul selecţioner, dorit de Mititelu pe banca Craiovei, Victor Piţurcă, a urmărit îngândurat meciul, pentru Stoichiţă ameninţarea s-a aflat la câţiva centimetri de el, în persoana lui Basarab Panduru.

Forţaţi de împrejurări, cei doi tehnicieni au scos de la naftalină tactici ofensive, de unde a reieşit un meci cu un fotbal peste media campionatului intern.

Kapetanos, evident, a dat primul lovitura în minutul 4, iar Craiova a părut groggy vreme de 10 minute, timp în care Rose a respins de pe linia porţii o lovitură de cap a lui Rada, iar Surdu a fost aproape de a marca.

„Jucăm şi pentru nea Piţi", spunea Vali Badea înainte de meci. Şi cum Piţi nu e un antrenor care se lasă uşor, oltenii şi-au dat seama că pentru a-l convinge să vină, trebuie să-l impresioneze.  Astfel, după ce Prepeliţă a marcat din corner, Florin Costea şi-a dorit să-i demonstreze fostului selecţioner că s-a înşelat când a renunţat la serviciile sale. Aşa s-au născut cele cinci ocazii rarisime ale decarului „Ştiinţei", fratele cel mare şutând de trei ori în Zapata, o dată pe lângă, iar o dată în bară.
Golanski, veriga slabă

„Lippi" a simţit slăbiciunea din flancul drept al Stelei şi l-a schimbat pe Golanski, trecându-l pe acea parte pe călitul Petre Marin, pentru a-i face faţă furibundului Costea. Hilari în apărare, roş-albaştrii au încercat să contrabalanseze în ofensivă, dar Ovidiu Petre nu se poate transforma peste noapte din distrugător în conducător de joc.

Totuşi, Steaua a găsit forţa să revină în joc, iar Szekely a demonstrat că îşi doreşte să intre şi el în barca salvatorilor Stelei, alături de grecul Kapetanos, şi a marcat din nou în minutele de prelungiri, la fel cum o făcuse şi etapa trecută cu FC Vaslui. După contract pe viaţă, probabil că patronul este în stare să-i promită acum şi luna de pe cer.

1 - 2

Craiova: Lung - Bădoi, Găman, D. Stoica, Rose - Prepeliţă, Bărboianu, Şoavă, Firţulescu (Wobay 61)- Fl. Costea, M. Costea (V. Badea 78)

Antrenor: Eugen Neagoe

Steaua: Zapata - Golanski (59), Ghionea, I. Rada, P. Marin - Nicoliţă, Pleşan, Toja (Ov. Petre 66), Szekely - Kapetanos, Surdu (Cr. Tănase 81) 

Antrenor: Mihai Stoichiţă

Goluri: Goluri: Prepeliţă 16 / Kapetanos 4, Szekely 90+2

Stadionul „Ion Oblemenco": 15.000

Arbitru: Mugurel Drăgănescu

Telex

Piţurcă, prezent la meci. Fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, a urmărit aseară meciul din lojele stadionului Ion Oblemenco. Finanţatorul Craiovei, Adrian Mititelu, îşi doreşte să-l aducă pe Piţi antrenor la „Ştiinţa" încă din iarnă.

Becali, oprit de ceaţă. Deşi intenţiona să vizioneze partida de la faţa locului, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost nevoit să rămână în faţa televizorului, întrucât din cauza ceţii nu a putut decola spre Craiova. La meci a fost însă prezent selecţionerul României, Răzvan Lucescu.

Uniţi împotriva conducătorilor. La meciul de aseară, galeriile celor două echipe au făcut front comun pentru a contesta patronii cluburilor preferate. Astfel, atât Gigi Becali, cât şi Adrian Mititelu, au fost înjuraţi de 15.000 de oameni.

Tănase, doar rezervă. După ce a fost somat să o lase mai moale cu iubita sa, Iulia, despre care Gigi Becali crede că este o „bombă-sexy", Cristi Tănase a fost pedepsit şi de Mihai Stoichiţă. Astfel, „Dodel" nu a mai prins primul unsprezece al Stelei şi a luat loc doar pe banca de rezerve.

Iată filmul meciului:

Stoichiţă ştia că Szekely va marca

"A fost un meci frumos în care nicio echipă nu s-a închis. Noi am dominat finalul de meci, am avut şi o bară, Szekely a fost inspirat. El e motivat şi eu i-am spus mereu că trebuie să meargă înainte oricâte critici ar primi şi iată că reuşeşte. Simţeam că va marca. Îi aşteptăm şi pe Tănase, Petre. Sunt jucători cu experianţă şi ne pot ajuta curând. Tănase e un tânăr cu un viitor foarte frumos şi sunt convins că îşi va regla problemele importante.", a declarat Stoichiţă la gsptv.

Becali impresionat de Kapetanos

Patronul echipei Steaua a precizat că este impresionat de forma lui Kapetanos. " Cred că vom cîştiga şi meciul cu Inter Curtea de Argeş şi cred că vom termina pe primul loc turul de campionat. A început să îmi placă de Kapetanos. Nu numai că dă goluri, dar se descurcă bine şi cu mingea la picior.  Nu mă mai bag să fac eu echipa, pentru că îi merge foarte bine lui Stoichiţă",  a spus Becali.

Conflict Woobay - Cristescu

Cu câteva minute înainte ca Steaua să reuşească golul decisiv, Woobay a părăsit terenul accidentat, lăsându-şi echipa în zece oameni. El a fost certat şi îmbrâncit, potrivit unor martori oculari, de team-managerului formaţiei din Craiova, Cristescu, care i-a adresat jucătorului şi câteva vorbe grele. Cel mai probabil furia lui Cristescu s-a declanşat imediat după ce Steaua a marcat al doilea gol.

min. 93 Partida s-a terminat!

min. 92 GOOOOOOOOOL! Szekely salvează Steaua şi probabil pe Stoichiţă, izbutind golul decisiv în prelungiri, cu o execuţie superbă din interiorul careului, 1-2.

min. 90 Craiova termină meciul în 10 jucători, după ce Woobay a fost scos în afara terenului, datorită unei accidentări la coapsă. Mingea trimisă de Pleşan ţinteşte bara. Ce ocazie are Steaua! Scorul este 1-1 şi la bare!

min. 87 Finalul jocului  aparţine pe rând ambelor formaţii. Atât Craiova cât şi Steaua caută lovitura decisivă.

min. 85 Ovidiu Petre îşi bate joc de o minge scoasă excelent înapoi de Kapetanos, luftând ca un începător.

min. 83 Cristi Tănase îl schimbă pe Romeo Surdu. Dina îi ia locul lui Prepeliţă la echipa olteană

min. 77 Prepeliţă încasează şi el un cartonaş galben şi nu va juca în ultima etapă la Galaţi. Pe teren a intrat Vali Badea în locul lui Mihai Costea.

min. 75 Ultimul sfert de oră o găseşte pe Ştiinţa în atac, Mihai Costea punându-l din nou la încercare pe Zapata cu un şut viclean.

min. 70 Galeria Stelei este înconjurată de jandarmi. Se apelează şi la gaze lacrimogene.

min. 67 Bărboianu vede şi el cartonaşul galben pentru o intrare dură la Szekely. Lovitura liberă executată de Szekely nu nimereşte cadrul porţii. Pleşan vede şi el cartonaşul galben în fluierăturile stadionului oltean.

min. 65 Ovidiu Petre intră în locul lui Toja.

min. 63 Cele două echipe nu se împacă cu rezultatul de egalitate, fiecare încercând lovitura decisivă. Golul pluteşte în aer când la o poartă, când la cealaltă, partida fiind deosebit de dinamică pentru nivelul Ligii I.

min. 61 Firţulescu este schimbat cu Woobay.

min. 60 Bănel Nicoliţă obţine o lovitură de la colţul terenului, dar lovitura de cap trimisă de Rada ocoleşte poarta.

min. 58 Golanski nu mai poate continua jocul şi locul lui e luat de Baciu.

min. 56 Firţulescu îl atacă dur pe Golanski şi vede cartonaşul galben.

min. 55 Fl. Costea trimite mingea în bară, lăsăndu-l mască pe Zapata.

min. 52 Pleşan îl remarcă pe Lung jr. cu un şut sănătos din afara careului.

min. 50 Se păstrează ritmul din prima repriză, cu faze interesante la ambele porţi: P. Marin îl încearcă pe Lung jr., în timp ce la poartă cealaltă Fl. Costea ratează cu seninătate desprinderea.

min. 47 Suporterii Stelei au aprins torţe în tribune, una dintre acestea aterizând pe pista stadionului.

min. 46 A început partea a doua a meciului. Nicio schimbare la pauză.

min. 45 Prima repriză se încheie nedecis, 1-1.

min. 43 Joc neaşteptat de alert, meritul fiind al ambelor echipe care au atacat cu verticalizări aspre de fiecare dată de câte ori s-a ivit ocazia. Golanski primeşte un cartonaş galben pentru joc periculos.

min. 40 Şut de la distanţă al lui Pleşan urmat de o intervenţie miraculoasă şi sigură  pentru portarul oltean, Lung jr.

min. 36: Găman primeşte un cartonaş galben, al patrulea acumulat, şi va lipsi din etapa viitoare cu Oţelul.

min. 34 Meciul are un ritm foarte bun, ambele echipe jucând extrem de deschis.  Vali Bădoi se accidentează într-un duel cu Nicoliţă, dar continuă meciul

min. 32 Zapata salvează din nou în faţa lui Florin Costea, după o eroare a lui Ghionea.

min. 28 Florin Costea e aproape din nou de gol, dar şutul acestuia îl izbeşte în figură pe Zapata. Meciul e echilibrat cu faze care alternează la ambele porţi.

min. 24 Bănel Nicoliţă înscrie, dar golul  este anulat pentru motiv de ofsaid.

min. 21 Jocul se mută încet-încet în careul Stelei şi Craiova scapă desprinderea printre degete după ce Rose a ratat centrarea.

min. 18 Szekely execută o lovitură de la colţul terenului , a treia pentru Steaua, dar Craiova scapă cu faţa curată. Steaua rămâne sus, însă e fragilă în defensivă.

min. 15 GOOOOOOOL! La prima ocazie adevărată, Craiova reuşeşte egalarea: Prepeliţă marchează cu capul de lângă un Nicoliţă care l-a scăpat din marcaj, dintr-o centrare venită de la Firţulescu. 1-1

min. 13 M. Costea este surprins în ofsaid, la una dintre tresăririle echipei oltene. Craiova dă semne că revine în meci, dar nu e încă suficient de periculoasă.

min. 10 Firţulescu îl faultează prin imprudenţă pe Golanski la o fază care nu anunţa mare lucru. Polonezul se ridică şi continuă meciul.

min. 7 Steaua se menţine în atac, ocupă poziţii avansate , surprinzând o echipă a Craiovei care dă senzaţia că nu s-a trezit încă. Rada trimite mingea spre gol, iar Rose scoate de pe linia porţii, după un corner executat de Nicoliţă

min. 4 GOOOOOOOOL! Deschidere rapidă de scor: Szekely centrează perfect pentru Kapetanos, care pune latul şi deschide scorul din interiorul careului mic, 0-1

min. 3 Surdu şi Găman se ciocnesc violent la mijlocul terenului şi au nevoie de îngrijiri medicale

min.1 A început meciul. Surpriză! Selecţionerul Răzvan Lucescu se află în tribună, în timp ce fostul selecţioner Victor Piţurcă urmăreşte partida împreună cu Adrian Mititelu, patronul "juveţilor". 10.000 de spectatori se află în tribună. Galeria Stelei nu a primit accesul în stadion, iar Gigi Becali nu a decolat de la Bucureşti din cauza ceţii.

Ultima oară când Universitatea a bătut pe Steaua la Craiova a fost în 2002. Pe 1 septembrie, echipa antrenată de Săndoi învingea cu 3-1 trupa lui Olăroiu în faţa a 40.000 de oameni aflaţi pe Ion Oblemenco. Alte 10.000 de persoane nu au putut vedea jocul, rămânând la porţile stadionului.

Cât despre meciurile din Ghencea, ultima victoria  a "juveţilor"  ţine de "Epoca de Aur". Craiova învingea cu 2-1 la Bucureşti (29 noiembrie 1989), cu Valentin Ceauşescu în tribună.

Acum lucrurile stau un pic altfel. Craiova joacă pentru orgoliu, iar Steaua pentru Mihai Stoichiţă, care în cazul unui eşec al bucureştenilor ar putea fi demis, după ce a ratat două dintre obiectivele echipei: eliminarea din Europa League şi Cupa României.

ECHIPE: 

Universitatea Craiova: 21. S. Lung - 32. Bădoi, 7. Găman, 6. Stoica, 27. Rose - 30. Prepeliţă, 2. Bărboianu, 8. Şoavă, 25. Firţulescu - 10. Fl. Costea, 9. M. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe. Rezerve: 22. Merlie, 3. Barbu, 5. Buşu, 20. Dina, 11. V. Badea, 77. Wobay.

Absenţi: Trică (suspendat), Dănănae, Bird, Dilevski (accidentaţi)

Steaua: 1. Zapata - 4. Golanski, 24. Ghionea, 5. Rada, 18. Petre Marin - 7. Szekely, 22. Pleşan, 14. Toja, 16. Nicoliţă - 11. Surdu, 9. Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichiţă. Rezerve: 33. Lungu, 15. Tudose, 6. Tănase, 26. Bicfalvi, 23. D. Moreno, 28. Stancu, 8. O. Petre.

Absenţi: Tătăruşanu, Emeghara, Baciu, Onicaş (accidentaţi).

Palmares: 88 23 20 45 102-144
Primul meci: 0-4, la 30 august 1964, la Craiova.
Ultimul meci între cele două echipe la Craiova: 0-0, la 21 noiembrie 2008.
Scor maxim: 0-5, la 29 august 2008.
Ultima victorie a oaspeţilor: 2-1, la 26 aprilie 2008.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite