Dolha, „curăţat“ de 4.250 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gafele colegilor l-au privat pe portar, în anul 2010, de această sumă de bani. Ema a mai suferit şi din cauza restanţelor salariale. Ema Dolha are o clauză în contract potrivit căreia primeşte câte 250 de euro pentru fiecare meci în care reuşeşte să păstreze poarta intactă.

Emilian Dolha (31 de ani) este unul dintre cei mai năpăstuiţi jucători ai „câinilor", la încasatul banilor. Portarul a ajuns la restanţe de până la cinci luni, şi nici sănătatea nu i-a dat motive de satisfacţie. Dolha a stat pe tuşă patru luni, după ce s-a operat la umăr, şi a trecut ceva vreme până l-a convins pe Andone că merită să reintre între buturi.

Problema este că nici colegii nu l-au ajutat pe Ema să aibă o viaţă mai bună. Goalkeeperul roş-albilor are stipulată în contract o clauză conform căreia încasează 250 de euro pentru fiecare partidă în care reuşeşte să păstreze poarta intactă. Cum defensiva lui Dinamo a fost, în unele cazuri, demnă de „cascadorii râsului", e mai mult vina apărătorilor că Dolha a ratat o sumă importantă. Mai exact, 4.250 de euro, pentru că, în tot anul 2010, în partidele în care Ema a stat în poartă, doar patru dintre ele s-au încheiat la „zero" în dreptul golurilor primite, în 17 jocuri Dinamo primind măcar un gol. Clauza este valabilă şi pentru campionat, şi pentru Cupa României. Cei 4.250 de euro pot fi trecuţi la „mărunţişuri" de portarul „câinilor".

I-au forţat răbdarea

Cea mai mare bătaie de cap i le-au dat însă restanţele financiare. Faptul că goalkeeperul nu şi-a mai primit banii de atât de mult timp ar fi fost o tactică din partea conducerii. Acţionarii ar fi dorit astfel să-i forţeze mâna lui Dolha să-şi depună memoriu, pentru a deveni liber de contract, şefii împuşcând doi iepuri dintr-o lovitură: ar fi scăpat şi de datoriile din urmă, şi de un salariu deloc de neglijat al lui Ema.

Dolha nu şi-a încasat drepturile salariale la timp, nici măcar după ce a acceptat micşorarea contractului. Când a venit la Dinamo, în vara lui 2008, portarul a semnat pentru un contract de 180.000 de euro. În urma problemelor financiare de care s-au lovit „câinii", Ema a acceptat o reducere cu 60.000 de euro a remuneraţiei. Este drept, la instalare a primit şi 200.000 de euro.

Aşa cum fiecare jucător din „Ştefan cel Mare" are bonus pentru ocuparea unui loc de Liga Campionilor, la finalul sezonului, şi Dolha a ratat o sumă importantă pentru că Dinamo nu s-a clasat, astă-vară, pe primele două poziţii, adică 60.000 de euro. Totodată, goalkeeperul are promişi şi 1.000 de euro la fiecare apariţie ca titular.

Meciurile lui Dolha fără gol primit

Partida- Scor - Competiţia

Dinamo-Steaua    2-0    Liga I (retur 2009-2010)
Bistriţa-Dinamo    0-2    Liga I
Dinamo-FC Timişoara    0-0    Liga I
Dinamo-Ceahlăul    2-0    Cupa României

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite