Doamna de fier din spatele lui Dorinel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona, soţia antrenorului de la Oţelul, îl susţine pe „Munti“ de mai bine de 20 de ani şi spune că adjudecarea titlului e o performanţă mai mare decât sfertul de finală de la Mondialul din ’94. „Neamţul“ a tras tare cu Oţelul un sezon întreg, neglijându-şi uneori familia, însă, la final, a meritat.

Dorinel Munteanu a luat titlul, dar nu-i vine să creadă că este noul campion al României! Pentru asta are nevoie de confirmări, pe care le primeşte de la Simona, femeia care îi stă alături de mai bine de două decenii. „În fiecare dimineaţă mă întreabă: «Chiar este realitate ce trăiesc eu acum? Chiar suntem campionii României? Nu e vis?». Îi spun mereu: sunteţi campioni, sunteţi cei mai buni din ţară", povesteşte Simona.

„Îl văd cum se luminează la faţă când aude asta. Este foarte fericit, iar fericirea lui ne face şi pe noi, cei care îi suntem aproape, să fim la fel de euforici", continuă soţia tehnicianului. Aceasta îşi aduce aminte apoi de zbuciumul prin care a trecut „Munti", săptămâna trecută, înaintea meciului decisiv cu Timişoara: „Nu ştiu dacă a dormit mai mult de două-trei ore pe noapte.

Era foarte concentrat pe joc, pe cum va reuşi să-i motiveze pe băieţi. Nu a contat nimic altceva pentru el în acele zile. A fost stresat, îngândurat... cred că şi emoţionat. Bine, nu mai mult decât mine. Eu am făcut faţă cu greu emoţiilor. În ziua meciului nici nu am stat acasă. Nu aveam stare, am ieşit ba la cumpărături, ba la plimbare". Simona Munteanu n-a avut curajul să se ducă la stadion, la partida cu Timişoara, preferând să vadă derby-ul din faţa televizorului: „Mi-am dorit să stau eu singură acasă, să văd meciul în linişte, să vorbesc cu mine. Emoţiile şi stresul au fost prea mari şi am considerat că este mai bine să fiu singură".

Nu s-au gândit ce vor face în ligă

Pe gălăţeni îi aşteaptă acum grupele celei mai puternice competiţii intercluburi de pe continent. „Dorinel are experienţa Ligii Campionilor din perioada în care a antrenat la Steaua şi le-a spus şi secunzilor săi că emoţia pe care o vor simţi la auzul imnului Ligii nu poate fi comparabilă cu nimic. Dincolo de asta, ştiu că nici el şi nici băieţii nu s-au gândit cum va fi în grupe. Iau lucrurile pe rând. Acum este momentul să se bucure de ceea ce au realizat. Pentru soţul meu e cea mai mare performanţă din cariera lui. Mai mare cred şi decât cea cu naţionala în 1994", afirmă Simona Munteanu.

Vacanţă la Cannes

După un sezon greu, dar care i-a adus satisfacţii imense, Dorinel şi nevasta lui vor petrece o vacanţă de o săptămână într-un loc de poveste. „Dacă ar fi fost după mine, l-aş fi dus undeva pe o insulă aproape pustie, pentru a se relaxa complet. Am discutat cu el şi am ales să mergem la Cannes. Am mai fost de câteva ori, ne simţim foarte bine, e linişte, ne putem relaxa, iar Dorinel poate să uite de fotbal, cel puţin în aceste zile de vacanţă", spune Simona. Până să ajungă pe Riviera Franceză, soţii Munteanu au pregătit o petrecere de pomină acasă, în Germania. „Bianca este la studii în Olanda şi va veni acasă la finalul săptămânii viitoare, dar va sta doar în week-end. Atunci vom sărbători titlul în familie", precizează soţia antrenorului campioanei României.

În ziua meciului vorbeşte doar cu fiica sa

Imediat după ce a câştigat titlul, Dorinel a ţinut să-i dedice fiicei sale, Bianca (stânga), 20 de ani, cel mai important trofeu pe care l-a obţinut în cariera sa de antrenor. Simona Munteanu a explicat motivul pentru care tehnicianul a făcut acel gest. „Bianca este cel mai important lucru din viaţa lui Dorinel, alături de fotbal, bineînţeles. Pe tot parcursul anului, doar cu ea vorbea Dorinel la telefon în ziua meciului. Nici cu mine, nici cu altcineva, doar cu Bianca. O suna cu câteva ore înainte de meci, voia să-i audă vocea. Nu ştiu cât era din superstiţie sau cât îl liniştea Bianca. În ziua partidei cu Timişoara chiar mi-a spus că îi va dedica ei titlul", ne-a dezvăluit soţia antrenorului Oţelului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite