„Divorţul“ costă 125.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andone s-a întâlnit, ieri, cu Badea şi cu Săvulescu, care i-au propus să semneze până în 2013. Dacă ar fi demis, antrenorul ar trebui să primească salariul pe un an. Ioan Andone i-a surprins ieri pe acţionarii „câinilor“, atunci când i-a anunţat că vrea să-şi prezinte demisia. Şefii i-au cerut însă să nu se grăbească.

Clasarea pe locul şase în campionat şi pierderea Cupei au tulburat serios apele la Dinamo la capătul celui de al patrulea sezon fără vreun trofeu câştigat de „câini". Imediat după meciul cu Steaua, a prins contur ideea că Andone va fi „sacrificat", mai ales că un apropiat al roş-albilor, Giovanni Becali, a pus şi el tunurile pe tehnicianul de 51 de ani. „Dinamo n-are antrenor!", a atacat dur fostul impresar.

Problema este că o eventuală demitere a lui Ando i-ar obliga pe acţionari să bage adânc mâna în buzunar. „Adevărul" a aflat de ce. Obiectivele tehnicianului pentru acest sezon au fost calificarea echipei într-o cupă europeană, plus întinerirea lotului. Ambele au fost îndeplinite. În aceste condiţii, dacă îl concediază pe „Fălcos", Badea, Borcea şi Săvulescu sunt obligaţi să-i dea salariul pe sezonul viitor, de 125.000 de euro! Cum cei trei oameni de afaceri nu-şi permit un asemenea „lux", ieri, părţile s-au întâlnit (Borcea a lipsit, fiind plecat la Londra pentru finala Ligii Campionilor) pentru a face o analiză a sezonului ce tocmai s-a încheiat.

Ando Înclină să plece

Discuţiile s-au lungit pe parcursul a trei ore, timp în care Andone, Badea şi Săvulescu şi-au reproşat reciproc greşelile comise în acest an. Surpriza a venit din partea antrenorului care a spus că este hotărât să rupă contractul cu formaţia din „Ştefan cel Mare"!

Cum poate scăpa dinamo de plata banilor

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Nicolae Badea, s-a opus şi i-a oferit tehnicianului ceea ce îi ceruse şi înainte de finala Cupei: să semneze un acord valabil până în 2013. „Fălcosul" a refuzat, a cerut timp de gândire, dar a ieşit de la întâlnire înclinând mai mult să plece. El preferă să se întoarcă în zona Golfului Persic, acolo unde a încercat să plece în iarnă, când a fost în discuţii cu Al-Nassr Riad.

Vestea bună pentru acţionari este că, dacă Andone va rupe unilateral înţelegerea cu „câinii", atunci ei vor fi scutiţi de plata celor 125.000 de euro către antrenor. 

"Poziţia clubului este cea de a continua cu domnul Andone. Dacă s-ar ajunge la o despărţire, s-ar produce din dorinţa exclusivă a antrenorului nostru."
Dragoş Săvulescu
acţionar Dinamo

"M-am întâlnit cu domnii Badea şi Săvulescu. Acţionarii mi-au propus un contract, dar eu am cerut timp de gândire."
Ioan Andone
antrenor Dinamo

Reproşurile lui Andone

- Nu a fost lăsat să înceapă reconstrucţia echipei din vara lui 2010, când a venit el la Dinamo.

- Restanţele salariale faţă de jucători au afectat evoluţia „câinilor".

- Nu s-a investit mai mult în transferuri valoroase.

Reproşurile acţionarilor

- Finala de Cupă pierdută cu Steaua şi alcătuirea echipei.

- Locul 6 în campionat, care obligă echipa să intre în cupele europene la mijlocul lunii iulie.

- Problemele interminabile din apărare.

„Câinii" şi-au stabilit stagiul în Austria

Deşi situaţia băncii tehnice este incertă, roş-albii au bătut în cuie programul de pregătire al verii. Dinamo se va reuni la data de 10 iunie, iar timp de două săptămâni „câinii" se vor antrena la stadion şi la Săftica. În perioada 25 iunie-9 iulie, dinamoviştii se vor pregăti în Austria. Moţi şi compania intră în Liga Europa la data de 14 iulie. 

Prunea atacă proiectul roş-albilor

Fostul manager sportiv al „câinilor", Florin Prunea, acum la Astra, a desfiinţat intenţia dinamoviştilor de a întineri lotul.  „Care «New Dinamo»? În afară de Bălgrădean şi Ţucudean nu văd unde e «New Dinamo», nu văd niciun proiect acolo. Echipelor din Bucureşti le va fi foarte greu şi în sezonul viitor", a afirmat Prunea.

Bakaj îl vrea pe Andone pe bancă şi la anul

Albanezul adus astă-iarnă la Dinamo este fanul tehnicianului dinamovist. „Mi-ar părea rău ca Andone să plece de la Dinamo pentru că mă înţeleg foarte bine cu el. Îmi pare rău că în acest sezon nu am reuşit să terminăm pe locul patru şi să învingem în finală. Eram pregătit să joc mai mult în finala Cupei, îmi doream din tot sufletul să joc de la început, dar asta a fost decizia antrenorului", a spus Bakaj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite