Dinu Gheorghe: „Sperăm ca UEFA s-o suspende pe Legia!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este bannerul afişat de fanii polonezi, care poate fi „taxat“ drastic de UEFA
Acesta este bannerul afişat de fanii polonezi, care poate fi „taxat“ drastic de UEFA

Pentru Rapid urmează în grupele Ligii Europa dubla cu Legia Varsovia, decisivă în opinia giuleştenilor pentru calificarea în primăvara europeană. Astfel, pe 20 octombrie se va juca pe „Arena Naţională", Rapid - Legia, iar două săptămâni mai târziu, returul, în capitala Poloniei.

Pentru a ieşi bine din aceste două jocuri, rapidiştii speră să primească o mână de ajutor şi de la UEFA, care va judeca săptămâna viitoare cazul de antisemitism de la partida polonezilor cu Hapoel Tel Aviv (scor 3-2), din 29 septembrie. Atunci, fanii Legiei au afişat un banner imens pe care scria „Jihad Legia", cu trimitere directă către oaspeţii evrei veniţi din Israel. „Sperăm ca UEFA să suspende terenul Legiei sau să decidă ca meciul cu Rapid să se joace cu porţile închise. Spectacolul va avea de suferit, dar pentru Rapid ar fi un ajutor imens având în vedere presiunea pe care o crează fanii Legiei", a afirmat preşedintele Rapidului, Dinu Gheorghe.

Rapid a mai beneficiat de o decizie similară a UEFA, în 2005, când partida cu Feynoord din play-off, pe  „De Kuip", s-a jucat cu porţile închise. Rapid a obţinut un 1-1 pe care mulţi l-ar fi considerat imposibil în condiţiile unui stadion plin, şi giuleştenii s-au calificat în grupele Cupei UEFA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite