Dinu Gheorghe: „Doar jucătorii pot să salveze Rapidul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinu Gheorghe le transmite fotbaliştilor că numai dacă vor avea performanţe, situaţia clubului se va redresa financiar datorită calificării în cupele europene. Preşedintele giuleştenilor dezvăluie că a depus deja actele la Ligă prin care cere suspendarea lui Rui Duarte, care nu s-a prezentat nici acum la pregătire.

„Adevărul": S-a rezolvat problema cantonamentului. Jucătorii au rămas peste noapte la ProRapid şi au încetat cu protestele... Cum i-aţi convins?

Dinu Gheorghe: Băieţii sunt înţelepţi şi e meritul lor că au luat această hotărâre. La Rapid avem un colectiv unit. Au înţeles că probleme sunt peste tot şi că în această săptămână îşi vor primi cu toţii salariile. Vor veni banii din drepturile TV şi atunci nu vor mai fi restanţe faţă de ei.

E mai mult ca niciodată nevoie de implicarea lui George Copos?

Credeţi că nu se implică? O face! Domnul Copos ne va susţine mereu.

Se vor rezolva atunci problemele cu banii?

Nu se vor rezolva cu siguranţă problemele financiare de la club. Numai jucătorii ne pot ajuta, ei trebuie să înţeleagă mai mult ca niciodată că totul depinde de ei, de modul în care se vor pregăti, de ce vor face în cantonament, în meciuri. Ei pot salva Rapidul! Trebuie să facă performanţă, să jucăm în Europa. Aşa vom capta sponsori şi vor veni şi alţi bani, mai mulţi şi din drepturile TV. Fotbaliştii trebuie să ştie că viitorul lor şi al Rapidului depinde numai de ei. Suntem uniţi, dar să fim şi prin rezultate.

Vor mai veni jucători la Rapid în această pauză de iarnă?

Momentan nu, dar noi suntem în discuţii cu câţiva jucători pe care vrem să-i aducem la Rapid. Mai vrem un fundaş central şi un mijlocaş.

De la Bozovici şi Lazăr aţi primit vreun semn?

Noi nu aşteptăm un semn de la ei, aşteptăm un răspuns. Le-am făcut oferte foarte bune, zic eu, pentru perioada asta, nu le-am scăzut salariile, ci chiar le-am mai crescut. Mă îndoiesc că cineva le poate oferi variante mai bune.

Rui Duarte se mai întoarce la Rapid? Aţi reuşit să vorbiţi cu el?

Am depus azi (n.r.- ieri) actele necesare pentru suspendarea lui. Va plăti pentru actele de indisciplină. Nu putem tolera astfel de ieşiri.

Punctele forte ale cuplului „Vamă"-Şumudică

- Au adus mai mulţi sponsori la echipă faţă de câţi erau în sezoanele precedente.
- Concurenţă pe fiecare post. În ciuda scandalurilor dese pe tema Coman-Bornescu, Rapid e echipa cu cele mai puţine goluri primite în acest sezon.
- Reapropierea publicului de echipă. Stadionul din Giuleşti a avut o medie de 5.000 de spectatori în 2009-2010, iar în acest campionat,
de 7.000.

Punctele slabe ale cuplului „Vamă"-Şumudică

- Au dat şanse foarte mici puştilor din propria pepinieră, cu toate că echipa a doua a produs jucători vânduţi ulterior pe milioane de euro.
- Au depăşit bugetul lui George Copos, de 6,5 milioane de euro.
- Au fost eliminaţi de Steaua din Cupa României.

"Problemele financiare de la Rapid nu se vor rezolva. Banii vor veni doar dacă vom avea şi performanţe."
Dinu Gheorghe preşedinte Rapid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite