Dinu, din nou în iarbă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul delegat al roş-albilor a reuşit să depăşească problemele personale, fiind ajutat şi de ideea acţionarilor de a-l sfătui pe Liviu Ciobotariu la pregătirea echipei. „Procurorul“ ar putea chiar să însoţească „haita“ în cantonamentul din Austria, în perioada în care Dinamo va susţine meciurile amicale.

Pasa proastă a lui Cornel Dinu este aproape de final. După ce medicii l-au diagnosticat cu depresie şi oboseală cronică, starea de spirit a lui „Mister" era la pământ. Şi nu doar din cauza problemelor sale de sănătate, ci şi acelora ale soţiei, care sunt destul de grave. Femeia suferă de diabet şi de ateroscleroză, boala afectându-i şi rinichii. Partenerei de viaţă a lui Dinu i-a fost amputat un picior, în urmă cu un an. Necazurile ajunseseră să-l doboare pe adminsitratorul delegat din „Ştefan cel Mare".

„Procurorul" ajunsese nici să nu mai părăsească domiciliul. Alături de soţie, se izolase de lumea exterioară. Totuşi, fotbalul l-a salvat. Acţionarii lui Dinamo au venit cu ideea ca Dinu să-l ajute pe Ciobotariu, fără ca „Mister" să primească o funcţie oficială în acest sens. Fosta glorie a „câinilor" a acceptat. A început prin a discuta la telefon cu „Ciobi", iar, treptat, a participat la tot mai multe şedinţe de pregătire ale roş-albilor. Şi la stadion, dar şi la Săftica. Depresia ar putea fi „ştearsă" definitiv în cantonamentul lui Dinamo din Austria. Roş-albii vor merge acolo în perioada 25 iunie-10 iulie, iar „Mister" este aşteptat să se alăture lotului.

Giunti, noul antrenor?

În acest moment, tandemul Ciobotariu - Dinu pregăteşte echipa. Totuşi, acţionarii se gândesc la înlocuirea lui „Ciobi"! Una dintre variantele şefilor este Federico Giunti (40 de ani), fost jucător la Milan, Parma, Brescia, dar şi la Beşiktaş, unde a lucrat cu Mircea Lucescu. Giunti, care ar putea fi adus de Ioan Becali, a mai antrenat doar la Foligno (liga a IV-a Italia).

Nu se înţelege cu Ando

Pe lângă problemele personale, a mai existat un motiv care l-a îndepărtat pe Cornel Dinu de lângă echipă. „Procurorul" se află în relaţii reci cu fostul tehnician, Ioan Andone. „Ţălnar, ca antrenor, e peste Andone", a spus Dinu, în momentul în care acţionarii pregăteau înlocuirea finului său cu „Fălcosul".

Cornel Dinu, oficial dinamo: „Am trecut peste depresie"

„Adevărul": Aţi revenit lângă echipă după o perioadă lungă de pauză. Ce a produs această schimbare?

Cornel Dinu: Am o relaţie foarte bună cu Ciobotariu, pe care l-am avut şi ca jucător, atunci când antrenam la Dinamo. De atunci ne mai sfătuim în privinţa pregătirii. Cunosc bine şi jucătorii, dar şi staff-ul, pe secundul Niţu, pe preparatorul fizic, Niculae, pe toţi. Vorbesc cu ei despre principii generale de fotbal şi am început să asist zilnic şi la unele şedinţe de pregătire, chiar şi la cele care se desfăşoară la Săftica. Chiar acum mă duc la antrenamentul de după-amiază.

Înseamnă că sunteţi şi director tehnic?

Nu. Sunt doar administrator delegat, am avut şi rolul de director tehnic timp de un an, atunci când era Cornel Ţălnar la echipă. Cu el vorbeam de patru-cinci ori pe zi, la telefon, legat de fotbal. Apoi, de la data de 30 mai 2010 nu mi s-a mai solicitat colaborarea.

Se întâmpla acum mai bine de un an.

Da. Am şi avut anumite probleme personale, dar acum sunt mai bine, am mai trecut peste depresia de care sufeream şi care vine şi de la fotbal, de la frământările de la Dinamo şi de la situaţia reală în care e clubul. Eu sunt un om sensibil, sunt legat de acest club, de istoria sa, de soarta sa şi îi doresc mereu numai binele.

Acum, dacă sunteţi din nou lângă echipă, veţi merge şi-n stagiul de două săptămâni, din Austria?

S-ar putea să ajung şi-n cantonament, dar în partea a doua, când sunt mai multe meciuri amicale pentru că, până atunci, mai am o serie de probleme de rezolvat acasă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite