Porumboiu, chemat la Comisia de Disciplină. VEZI ce reclamă dinamoviştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu

 FC Dinamo a sesizat Comisia de Disciplină a LPF în urma declaraţiilor finanţatorului FC Vaslui, Adrian Porumboiu, potrivit cărora preşedintele dinamovist Cristi Borcea i-a dat un autoturism Mercedes arbitrului Sebastian Colţescu, oficialii "alb-roşilor" solicitând o pedeapsă exemplară în acest caz.

"FC Dinamo Bucureşti a sesizat Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal după declaraţiile finanţatorului FC Vaslui, Adrian Porumboiu, la adresa preşedintelului executiv Cristian Borcea. Imediat după ultimul meci al etapei, disputat luni seară, la Mediaş, între Gaz Metan şi FC Vaslui, domnul Adrian Porumboiu a afirmat în direct la postul de televiziune GspTV: "Sunt hoţi de buzunare, nu arbitri. Borcea l-a chemat într-o zi pe Colţescu să-i dea cadou un Mercedes". FC Dinamo Bucureşti consideră că pentru aceste declaraţii defăimătoare sancţionarea domnului Adrian Porumboiu ar trebui să fie exemplară!", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Referitor la declaraţia lui Porumboiu, preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a afirmat, marţi, că preşedintele FC Vaslui ar trebui să prezinte autorităţilor abilitate alte statului probe care să susţină acuzaţiile făcute.

"Dacă domnul Porumboiu are vreo probă pentru ceea ce afirmă ... De proba aceasta ar trebui să-l întrebe organele abilitate ale statului, pentru că este extrem de grav ce afirmă. Proba aceasta cu maşina este una dintre afirmaţiile foarte grave. Probabil că este vorba de dare şi luare de mită, aşa cum susţine el. Nu am auzit declaraţiile şi nici nu sunt un interpret al declaraţiilor domnului Porumboiu. În mod cert, când se fac asemenea afirmaţii, persoanele respective cred că sunt responsabile de faptul că trebuie să dea nişte explicaţii la nişte foruri abilitate să cerceteze aşa ceva", a spus Crăciunescu la Digisport.

Adrian Porumboiu s-a referit la un incident din aprilie 2008, când, potrivit presei sportive, preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, ar fi intrat la finalul partidei cu Unirea Urziceni (scor 1-1) în cabina arbitrilor şi i-ar fi reproşat centralului Sebastian Colţescu că a acordat uşor o lovitură de la 11 metri pentru formaţia ialomiţeană. Borcea i-ar fi reamintit lui Colţescu că i-a oferit bani în trecut pentru a-şi cumpăra o maşină.

Preşedintele de atunci al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a declarat că din rapoartele arbitrului şi observatorului nu reiese că Borcea ar fi intrat în cabina arbitrilor la finalul meciului Dinamo - Unirea Urziceni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite