Dinamo şi Rapid, păcăleli de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Pornite ca favorite la titlu, Dinamo şi Rapid au îngropat uşor speranţele suporterilor. Cele două se vor întâlni, duminică 1 aprilie, în derby-ul care le poate schimba soarta.

Rapidiştii n-au mai bătut pe nimeni de trei meciuri, iar suporterii sunt la capătul răbdării. „Pentru indolenţa şi nesimţirea jucătorilor cine răspunde?", s-au întrebat ei într-un comunicat.

Dinamo se poate lăuda doar cu două puncte în ultimele 4 meciuri, regresul fiind evident. Până la meciul direct de duminică, cele două mai au un colac de salvare, Cupa României. Giuleştenii joacă mâine la Vaslui în manşa tur a semifinalelor, în vreme ce Dinamo are meci joi acasă, cu Mediaş. Cum s-a ajuns totuşi ca din mari favorite la titlu cele două echipe să fie atât de slabe?

Achiziţii penibile

Dinamoviştii l-au prezentat pe Michel Platini ca fiind o mare speranţă, însă nu a reuşit mai nimic până acum şi se dovedeşte de la meci la meci că nu e decât o ţeapă a fraţilor Becali. Nici Curtean sau Strătilă nu au rupt gura târgului. Culmea, cel care era prezentat ca un jucător-problemă, Cosmin Matei, pare că s-a integrat cel mai uşor.

E posibil ca Giuleştiul să fi uitat deja de Sanchez Sotelo. Atacantul argentinian al Rapidului a intrat în repriza a doua a meciului cu Chiajna după care... pauză. Sotelo n-a prins nici lotul în meciurile cu Ceahlăul şi FC Braşov, fiind transferat de pe casete de George Copos. Pavlovici e doar un mijlocaş defensiv, Vâtcă a apărat puţin, în vreme ce repatrierea lui Alexandru Ioniţă e deocamdată un fiasco. 

Antrenori depăşiţi de situaţie

La meciul cu Vaslui, pentru prima dată, antrenorului dinamovist Liviu Ciobotariu i s-a strigat „Demisia". I se reproşează că n-a făcut cum trebuie pregătirea de iarnă şi că nu are o personalitate puternică, fiind prea prieten cu jucătorii.

Răzvan Lucescu a bifat trei eşecuri la rând, este tot mai hulit de spectatori şi pare debusolat şi fără idei. Se plânge că echipa este blocată mental, dar nu ştie cum să îşi scoată jucătorii din criză. Nici nu are demnitatea unei demisii de onoare sperând probabil să câştige Cupa României.  

Influenţe nefaste

La Dinamo, cel care bagă zâzanie în ultimul timp este Ioan Becali, mai nou, un contestatar al lui Liviu Ciobotariu. „La Dinamo nu vezi nimic. Nu vezi faze lucrate, nu vezi faze, nu vezi centrări, nu vezi nimic! Niciun un-doi, nu sunt triunghiuri, nici măcar nu pot să alerge jucătorii. Sunt la pământ cu pregătirea fizică", a comentat fostul impresar după eşecul cu Vaslui.

Giuleştenii au mai multe probleme din interior. Se spune chiar că Marius Şumudică ştia echipa Rapidului dinainte de meci. „Ştiam cum vor juca rapidiştii, faptul că vor schimba sistemul şi vor folosi doi atacanţi. Nu m-au surprins cu nimic", a spus antrenorul Braşovului.

Cei suspectaţi de „trădare" sunt chiar oamenii din galerie, prin intermediul jucătorilor. Este vorba de suporterii „afiliaţi" celui poreclit Gigi Corsicanu, care îi contestă pe Răzvan Lucescu şi Dani Coman.

"Şansele la titlu au scăzut dramatic. Dinamo nu poate mai mult, ar fi bine să prindă măcar Liga Europa."

Victor Becali impresar

"Se mai întâmplă şi accidente din astea, sunt convins că ăsta a fost ultimul. Şi de acum încolo vom câştiga tot."

George Copos patron Rapid

Rednic, Andone şi Hizo stau la cotitură

Deocamdată, nici Ciobotariu şi nici Răzvan Lucescu nu au varianta demisiei în gând. S-ar putea însă ca după meciul de duminică cel puţin un cap să cadă. Şi pentru Dinamo, dar şi pentru Rapid sunt cel puţin trei variante posibile la îndemână. Mircea Rednic şi Ioan Andone sunt văzuţi tot mai des pe stadioane. Şi ei şi Viorel Hizo sunt în căutarea unui angajament.

Dinamo în retur

Mediaş (a)     2-0

Pandurii (d)     2-2

Sportul (a)     1-3

Oţelul (d)     1-1

Vaslui (a)     0-1

Rapid în retur

U Cluj (a)     1-1

Petrolul (a)     2-0

Chiajna (d)     0-1

Ceahlăul (a)     1-2

FC Braşov (d)     0-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite