Dinamo renunţă la bani pentru puncte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duelul dintre stelişti şi dinamovişti a fost mereu unul aprig
Duelul dintre stelişti şi dinamovişti a fost mereu unul aprig

„Câinii“ vor avea un profit de şase ori mai mic decât ar fi avut pe „Arena Naţională“, dar consideră că au şanse mai mari să învingă eterna rivală în „Groapă“.

Dinamo - Steaua sau „Derby de România", cum le place unora să spună, atrage suporterii. Chiar dacă roş-albii au o medie dezolantă de spectatori la meciurile de acasă, la jocul cu rivala din Ghencea, existau premise ca „Arena Naţională" să fie plină la 3 decembrie când e programată partida. Cu o capacitate de 55.000 de locuri, dar 44.000 puse în vânzare după acordarea biletelor galeriei adverse şi locurilor lăsate libere ca măsură de securitate, şi cu-n preţ al tichetului între 5 lei la peluză, inelul superior, şi 430 de lei, la lojă, veniturile ar fi fost de 220.000 de euro. Din această sumă se scad cheltuielile şi rezultă că roş-albii ar fi ajuns la un profit de 133.000 de euro.

 Cum însă până la urmă derby-ul se va disputa în „Ştefan cel Mare", aşa cum doresc jucătorii, antrenorii şi cei din galerie, calculele acţionarilor au fost date peste cap. În primul rând, „Groapa" nu are decât 15.000 de locuri. Din această cifră, urmând aceeaşi procedură ca pe „Arena Naţională" în privinţa reciprocităţii acordării tichetelor şi a siguranţei spectatorilor, se mai scade şi numărul abonaţilor, plus locurile de la peluze, unde nu intră decât membrii galeriei, care au acceptat să-şi facă legitimaţii după scandalul de la meciul cu Rapid.

În total, Dinamo ar putea vinde la derby-ul cu Steaua doar 8.000 de bilete, al căror preţ este între 40 de lei la tribuna a doua, neacoperită, şi 150 de lei, la sectorul VIP. Chiar dacă serviciile firmei de pază costă în „Ştefan cel Mare" 20.000 de euro, iar chiria e de 1.750 de euro pentru un meci plus plata utilităţilor, jumătate din încasările din bilete se duc către Clubul Sportiv, proprietarul bazei. Astfel, roş-albii nu rămân decât cu 23.000 de euro, adică de aproape şase ori mai puţin faţă de veniturile pe care le-ar fi generat partida pe „Arena Naţională".

De şapte ani, invincibili

Jucătorii au dorit să joace derby-ul în „Ştefan cel Mare" şi pentru faptul că stadionul le aduce noroc în faţa rivalilor. Cei din Ghencea nu au mai câştigat pe terenul roş-albilor din august 2004, când s-au impus cu 1-0 prin reuşita lui Andrei Cristea, atacant care a îmbărcat apoi tricoul „câinilor". De atunci, Dinamo s-a impus de şase ori, au fost patru remize, iar Steaua a mai câştigat doar o dată, dar în Ghencea.

„Arena Naţională"

- 220.000 de euro - câştig estimat din vânzarea a 44.000 de bilete
- 50.000 de euro - plata către firma de pază
- 37.000 de euro - achitarea chiriei

Profit: 133.000 euro   „Dinamo"

- 90.000 de euro - câştig estimat de pe urma vânzării a 8.000 de bilete
- 45.000 de euro - procentul care revine către Clubul Sportiv
- 20.000 de euro - plata către firma de pază
- 2.000 de euro - achitarea chiriei şi utilităţilor
Profit:  23.000 de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite