Dinamo l-a transferat pe Florin Prunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu (centru) s-a dezis de Florin Prunea (dreapta), care  a bătut palma cu Nicolae Badea
Mircea Sandu (centru) s-a dezis de Florin Prunea (dreapta), care a bătut palma cu Nicolae Badea

Acţionarii din „Ştefan cel Mare“ îl vor instala pe fostul mare portar al „câinilor“ în funcţia de manager sportiv. Borcea îl pregăteşte pentru postul de preşedinte. Prunea şi-a început încă de ieri munca în „Groapă“ şi urmează să colaboreze strâns cu Dănilescu.

Până să mai facă alte transferuri de jucători, Dinamo se întăreşte în conducere. Florin Prunea este, în proporţie de 99 la sută, noul manager sportiv al „câinilor". Fostul goalkeeper al naţionalei a bătut deja palma cu acţionarii echipei pentru a ocupa un birou în „Ştefan cel Mare".

Mutarea urmează a fi oficializată azi sau mâine. Până acum s-a aşteptat revenirea lui Borcea în ţară. Astfel, după îndelungi discuţii cu Prunea, care au început prin octombrie - noiembrie 2009, Dinamo a reuşit „achiziţionarea" unei alte foste glorii, alături de Cornel Dinu, în structurile de conducere.

Portarul revine „acasă" în aceeaşi funcţie pe care a ocupat-o şi Florin Răducioiu la Dinamo, în perioada decembrie 2006 - februarie 2007. „Marele Blond" a plecat din „haită" după mai multe certuri cu şefii. „Sperăm să nu se întâmple acelaşi lucru şi cu Prunea", au spus conducătorii.

Face echipă cu Dănilescu

Lui Prunea îi va reveni misiunea de a face legătura între conducere şi jucători. Va merge des în vestiarul lui Dinamo şi va transmite mesajele din partea acţionarilor. Şi invers. Se va ocupa ca şefii să afle dorinţele fotbaliştilor.

Altfel, va avea împuterniciri şi la transferuri, va putea discuta din partea roş-albilor cu echipele jucătorilor vizaţi de „câini". În plus, în calitate de manager sportiv poate reprezenta Dinamo la diferite comisii. Prunea şi-a început treaba chiar de ieri, când a mers la sediul clubului. El va împărţi atribuţiunile sale cu Tică Dănilescu, directorul sportiv.

„Ucenicul" lui Borcea

Cooptarea lui Prunea ca manager este doar primul pas spre îndeplinirea unui vis al lui Borcea: ca un fost mare dinamovist să ocupe în viitor funcţia lui de acum, cea de preşedinte executiv.

A încercat să-l aducă pe acest post pe Lupescu, dar „Kaiserul" a refuzat. Borcea a spus de mai multe ori: „Vreau ca într-o zi să stau în lojă, să savurez un trabuc şi să las treburile administrative în grija altuia". Prunea pare a fi omul ales de Borcea în acest sens.

E anchetat de DNA şi nu poate părăsi ţara

Noul conducător al lui Dinamo are o problemă: este anchetat în dosarul „Mită în arbitraj", unde este învinuit că l-ar fi ajutat pe Penescu de la FC Argeş să obţină avantaje pe căi ilicite. Momentan, Florin Prunea are interdicţie de a părăsi ţara, ceea ce e un mare impediment pentru funcţia sa în organigrama roş-albilor.

El a făcut apel la această decizie şi speră să aibă câştig de cauză. Oricum, Mircea Sandu l-a suspendat din postul de director al Relaţiilor Internaţionale de la FRF pe perioada anchetei. Dar, având în vedere că este ca şi instalat la Dinamo, nu se mai pune problema revenirii sale la Casa Fotbalului.

Andone nu vrea, Badea insistă

Ioan Andone a fost gonit de la Dinamo! Antrenorul a fost iritat de atacurile venite dinspre Ţălnar, Dinu şi Giovanni, ultimul spunând că tehnicianul de 49 de ani n‑are ce căuta în „Ştefan cel Mare". Dezgustat, „Fălcosul" i-a transmis, aseară, lui Nicolae Badea: „Vă mulţumesc pentru ofertă şi vă urez succes în acest sezon, dar nu vreau să vin la Dinamo acum".

Totuşi, preşedintele Consiliului de Administraţie nu renunţă la ideea readucerii tehnicianului. El a insistat mereu că „Dinamo are o datorie morală faţă de Andone". Bossul de la „Computerland" se referă la episodul din decembrie 2005, când, la presiunile preşedintelui de atunci al clubului, Ioan Becali, „câinii" i-au reziliat contractul lui Ando, deşi echipa era pe primul loc.

Într-o ultimă încercare de a-l face pe antrenorul său preferat să se răzgândească, Badea va discuta cu Andone, sâmbătă, cu ocazia petrecerii care va fi organizată pentru ziua de naştere a lui Cristi Borcea. Atunci, susţinut de preşedintele executiv, Badea speră să bată palma cu Ando.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite