Dinamo îi ţine pe Bărboianu şi pe Găman în „Groapă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Găman (stânga) şi Bărboianu au făcut cuplu în apărarea lui Dinamo
Găman (stânga) şi Bărboianu au făcut cuplu în apărarea lui Dinamo

Acţionarii „câinilor“ au ajuns la un acord cu Adrian Mititelu privind cedarea definitivă a celor doi fundaşi. Mutarea este una avantajoasă pentru ambele cluburi. Dinamo îşi rezolvă problemele din apărare, în timp ce oltenii îşi asigură bugetul pentru noul sezon.

Telenovela „Găman - Bărboianu" se apropie de final. Deşi, oficial, patronul oltenilor, Adrian Mititelu, susţine că-i aşteaptă la echipă, în realitate, el vrea să-i vândă pe cei doi apărători pentru a face rost de bani, în condiţiile în care clubul este înglodat în datorii. Tratativele între Dinamo şi Craiova au început încă din timpul meciului direct din campionat. Atunci, preşedintele „câinilor", Nicolae Badea, a tratat personal cu omologul său de la Universitatea, însă părţile n-au ajuns la un acord. Motivul?

La prima „strigare", Mititelu a cerut patru milioane de euro în schimbul jucătorilor! Acum, cu Ştiinţa retrogradată, fără licenţă, chiar şi pentru Liga a II-a, şi cu jucătorii neplătiţi depunându-şi memorii unul după altul, patronul Craiovei a scăzut drastic din pretenţii. Potrivit unor surse apropiate lui Mititelu, acesta a ajuns deja la un acord verbal cu cei de la Dinamo pentru rămânerea lui Bărboianu şi Găman în „Ştefan cel Mare". Tocmai de aceea, cei doi jucători au şi plecat în cantonament cu „câini".

Bani plus jucători

Se pare că suma pentru cedarea celor doi fundaşi la Dinamo va fi în jur de un milion de euro, platibilă în mai multe rate. În plus, roş-albii vor trimite mai mulţi jucători în Bănie, ajutându-i pe olteni să-şi completeze lotul pentru noul sezon. 

Despre Valerică Găman
- A jucat 6 meciuri pentru Dinamo şi nu a marcat niciun gol.
- A avut un salariu de 60.000 de euro pentru şase luni.
- Se luptă cu pentru un post de titular cu Dragoş Grigore şi cu Moţi.

Despre Ştefan Bărboianu
- A jucat 9 meciuri pentru Dinamo, fără gol marcat.
- A avut un salariu de 50.000 de euro pentru şase luni.
- Se luptă cu pentru un post de titular cu Scarlatache, Crăciun şi Rus.

''Aşteptăm ca Bărboianu şi Găman să-şi rezolve situaţia, după care vor rămâne la Dinamo.''
Dragoş Săvulescu acţionar Dinamo

''Mai bine mă las de fotbal decât să revin la Universitatea, cât e Mititelu acolo.''
Valerică Găman fundaş Dinamo

LPF şi-a declinat competenţa

Soluţionarea „cazului Găman-Bărboianu" a fost amânată atât de mult timp din cauză că Universitatea Craiova a retrogradat. Fotbaliştii solicită să fie declaraţi liberi de contractul cu Ştiinţa, în timp ce Mititelu susţine că, de la 1 iulie 2011, celor doi le intră în vigoare noi acorduri cu "juveţii", fiecare pe o durată de cinci ani. Dosarul a început prin a fi analizat la comisiile LPF, însă, după ce „juveţii" au luat drumul ligilor inferioare, litigiul a fost trimis la FRF. Liga şi-a declinat competenţa pentru că formaţia olteană nu mai intră în „jurisdicţia" sa. Cazul a fost reluat de la zero la comisiile Federaţiei, astfel că verdictul se va da la 5 iulie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite