Dinamo i-a salvat cariera lui Bazzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Argentinianul a semnat cu roş-albii după ce rămăsese fără niciun ban. Un politician din Piteşti l-a împrumutat cu 2.000 de euro. Uneori, un transfer la o echipă mare poate însemna mai mult decât un pas profesional înainte. Poate salva fotbalistul, la propriu.

Este şi cazul lui Elias Bazzi, fundaşul argentinian luat săptămâna trecută de Dinamo. Jucătorul de 29 de ani trăia un adevărat calvar la FC Argeş, fosta sa echipă. Înglodaţi în probleme economice, piteştenii nu-l mai plătiseră pe Bazzi de luni bune, iar sud-americanul intrase în colaps financiar.

Situaţia era atât de disperată, încât, în această vară, Elias nu a avut bani de avion să ajungă acasă, în Argentina, la Cordoba, oraşul natal. L-a împrumutat cu 2.000 de euro, pe el şi familia sa, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, urmând ca politicianul să recupereze banii de la club.

„L-am ajutat pentru că m-au rugat cei de la echipă, iar băiatul chiar nu avea cu ce să ajungă acasă", a spus Nicolescu. Înainte de povestea cu banii de avion, Bazzi mai trăise o aventură demnă de România, dar parcă şi de Argentina.

I s-au furat 300 de lei

Pe când era la antrenamentele lui FC Argeş, un îngrijitor al stadionului i-a furat jucătorului din vestiar, dintr-o geacă, trei milioane de lei vechi. Acum, fundaşul răsuflă uşurat, că a ajuns la Dinamo.

„Sunt de cinci ani în România, dar, în sfârşit, am semnat cu un club mare. Sper să joc şi să stau mai mult de un an, cât e deocamdată contractul. La Piteşti erau mari probleme", a spus Bazzi, care, pe vremea în care era la „tineretul" lui Boca Juniors, şi-a întâlnit idolul, Diego Maradona, împotriva căruia mai juca la antrenamente.

„Acum pun pariu că, dacă-l întrebi pe Maradona cine e Bazzi, nici nu mai ştie", a recunoscut, sincer, apărătorul de 29 de ani.

Îşi aduce familia la Bucureşti

După ce îşi va găsi un apartament în Capitală, Elias Bazzi îşi va aduce familia înapoi, în România, din Argentina. Noul dinamovist este însurat cu Soledad, cu care are un băieţel de un an şi jumătate, pe nume Joaquin. „E bine la Dinamo, mă înţeleg cu argentinienii mei Miranda şi Garat. Mă ştiam cu băieţii de la meciuri, am fost adversari. Îmi place şi de Andone, discută cu mine", a spus Bazzi.

Cristi Pulhac se mută la soare

Partida de mâine cu Hadjuk (ora 21.30, Digi Sport), din Liga Europa, e ultima pentru Pulhac în tricoul alb-roşu. După ce în ultimii trei ani a ratat tot atâtea transferuri, jucătorul se resemnase, dar „salvarea" a venit în cele din urmă de la Hercules Alicante.

La începutul lunii trecute, fundaşul de 26 de ani îşi făcea bagajele pentru Spania, dar arestarea şefului de la Alicante a făcut ca mutarea să pice. „Ghinionistul de serviciu" era deprimat şi abia mai discuta cu ceilalţi colegi. Însă, acum două zile, a venit şi vestea cea mare. „Pleci la Alicante", i-au spus şefii. Deşi, acţionarii, impresarul său Victor Becali şi Andone, l-au asigurat că actele sunt ca şi parafate, fotbalistul e circumspect:

„Până nu semnez, nu mai zic nimic. Am mai fost transferat de trei ori până acum şi totul a picat pe final". Oricum, referinţele despre Hercules sunt excelente, Dănciulescu, atacantul care a promovat cu ibericii în Primera Division,  i-a spus totul despre echipă, dar şi despre Alicante, oraş cochet cu deschidere la Mediterană, un loc ideal pentru plajă.

Pulhac va pleca azi spre Split pentru meciul de mâine cu Hajduk după care vineri va ajunge în Spania pentru a semna actele. Fundaşul va fi împrumutat un an şi va avea un salariu de 200.000 de euro.

Înlocuitor din Uruguay

„Câinii" nu au rămas descoperiţi pe banda stângă a apărării şi, odată cu despărţirea de Pulhac, îl vor aduce pe Gonzalo Godoy (22 de ani) de la Nacional Montevideo.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite